keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Rustiikkiset Runebergin tortut


Hyvää Runebergin päivää!

Runebergin tortut
(n.12kpl)

1 kananmuna
1,5dl ruokosokeria
1tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
2dl kaurakeksimuruja
0,5dl mantelijauhetta
1dl kermaa
100g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
2-3 tippaa karvasmanteliöljyä tai 1,5tl kardemummaa

(halutettasi voit kostuttaa tortut:
1dl vettä
0,5dl sokeria
2 tippaa karvasmanteliöljyä)

n.1,5dl vadelmamarmeladia
tomusokeria ja vettä

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma, voi ja lopuksi karvasmanteli. Sekoita tasaiseksi ja jaa paperisiin muffinivuokiin. Paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia.
(Kuumenna vesi ja sulata siihen sokeri. Anna liuoksen jäähtyä ja lisää karvasmantelitipat. Kostuta tällä kakku heti sen uunista tultua ulos. Anna sitten torttujen maustua vähintään puolisen tuntia.)

Valmista tomusokeri-vesimassa. Massan pitää jäädä melko jämäkäksi, pursotettavaksi muttei valuvaksi. Pursota tomusokerirengas torttujen pintaan ja täytä sen jälkeen koloset marmeladilla.
Säilytä huoneenlämmössä

2 kommenttia:

  1. Saako Confetista myös näitä ihania muffinivuokia???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      ensi viikon aikana saamme nuo uudet muffinivuoat myyntiin eli sitten kyllä saa :)

      Poista