keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Ison ruusun tekeminen


Tarvitset:

tai foliosta muotoillut kupit käy
tai puiset grillitikutkin käy
coctailtikkuja


Ota ensin massasta noin 2 euron kokoinen pala ja pyöritä se palloksi. Muotoile pallo munan muotoiseksi (kuvassa) ja laita coctailtikun päähän. Tästä tulee ruusun keskusta, nuppu.



Kaulitse sitten kukkamassa ohueksi levyksi ja ota muoteilla paloja. 
Isoja kukkamuotilla otettuja paloja tarvitset 2-3/ruusu. 
Omenankukkamuotti-setistä tarvitset kahta keskimmäisen kokoista, molempia 2kpl/koko.

Muista! Kukkamassa kuivuu erittäin nopeasti, joten laita palat suojaan kalvon alle heti. Laita ylimääräinen massa ilmatiiviiseen pussiin.


Wiltonin säilytysalusta on erittäin kätevä, kun tekee suurempia määriä kukkasia.


Käsittele aina yksi pala kerrallaan. 
Leikkaa kukkamuotilla (violetti muotti) otetut palat "auki" eli tee niihin yksittäiset lehdet. 


Ohenna pallopää-työvälineellä lehtien reunat ja käy tikulla (kuvassa) läpi jokainen lehti, jotta saat kauniin röyhelömäisen reunan kukan terälehtiin.


Nosta kukka muotoilusienelle ja paina pallopää-työvälineellä terälehtiin kevyesti kuopat. Näin lehdet asettuvat ilmavasti nupun ympärille.


Sipaise elintarvikeliimaa kukan keskustaan ja aseta nuppu keskelle.


Kääntele yksitellen terälehdet nupun pintaan. Aseta seuraava kukka samalla tavalla. Muista asetella terälehdet joka kerroksella aina eri kohtiin, jotta ruususta tulee ilmava.


Aseta kukka kuivumaan muotoilukuppiin. Alimmat terälehdet (tehty violetilla muotilla) kannattaa laittaa ruusuun vasta kun tuo pienempi ruusu on hiukan kuivahtanut (n.15min.)


Voit laittaa esim. talouspaperin tai pumpulin siivuja kukan terälehtien alle kuivumisvaiheessa, jotta saat ruususta ilmavamman ja kolmiulotteisemman.

Ruusu kuivuu noin tunnissa. Coctailtikun voi irroittaa varovasti ennen kakkuun laittoa tai sen avulla ruusun saa pysymään vaikka kakun reunassakin kiinni.


1 kommentti: