torstai 15. toukokuuta 2014

Eat Me-kakku


Marjakakku pehmeällä kuorrutteella

3 kananmunan kakkupohja
paistettu halk.16cm vuoassa

täyte:
1prk Confetin hyydykejauhetta, sitruuna
5dl vispikermaa

kostutukseen:
sitruunalimua (sprite)

kuorrute:
1prk Renshaw pehmeä kuorrute, vanilja
tilkka maitoa tai vettä

koristeeksi:
vohveliströsseliä
tuoreita marjoja

Paista kakkupohja halkaisijaltaan noin 16cm vuoassa.
Täytä kakku tarjoilua edeltävänä iltana. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe 1dl:n kylmää vettä ja sekoita sitten kermavaahtoon. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja täytä kakku siihen vuokaan . Kostutukseen voi käyttää sitruunalimua tai vaikka ihan vaniljamaitoakin.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Notkista pehmeää kuorrutetta joko tipalla vettä tai maitoa. Levitä kuorrute kakun päälle palettiveitsen avulla ja viimeistele reunat vohveliströsselillä.
Koristele pinta tuoreilla, raikkailla marjoilla ja hauskalla coctailtikulla.


VINKKI!
Renshaw:n pehmeä kuorrute on kätevä apu varsinkin kesän aikaan. Lämpimässä säilytettävät kermat ym. ovat aina haaste saada säilymään hyvänä. Tämä kuorrute säilyy huoneenlämmössä ja kestää myös pidempään kuin kerma kakun päällä hyvänä.
Kuorrutetta voi myös pursottaa kunhan sitä hiukan notkistaa vedellä tai maidolla.
Pehmeää kuorrutetta löytyy vaniljan ja suklaanmakuisena.
 
 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuo yksi purkki riittää kuorruttamaan tuon kokoisen kakun (halk. 16cm).

      Poista