sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Vaniljainen raparperipiiras


Vaniljainen raparperipiiras

100g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa

täyte:
1prk vaniljarahkaa
1 kananmuna
0,5dl tomusokeria

raparperia

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri keskenään kuohkeaksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Kääntele lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Painele taikina irtopohjavuokaan ja valmista täyte.

Sekoita täytteen ainekset; rahka, kananmuna ja tomusokeri keskenään sekaisin. Pese raparperien varret ja leikkaa ne pätkiksi irtopohjavuoan mukaan. Voit myös pilkkoa ne pieniksi paloiksi. Kaada täyte pohjan päälle ja lisää viimeiseksi raparperin palat.

Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Jäähdytä ja nauti!


Myymälöistämme löytyy ihastuttavia IB Laursenin keraamisia kulhoja, jotka sopivat hyvin leivontaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti