keskiviikko 26. elokuuta 2015

Syksyinen nakukakku, porkkanakakku


Herkullisen porkkanakakun voi leipoa myös nakukakun muotoon.

Porkkanakakku
10-12 hlölle

2,5dl öljyä
3,5dl sokeria
4dl porkkanaraastetta
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
½tl jauhettua muskottipähkinää
1tl kanelia
1dl pähkinärouhetta

Täyte ja kuorrute:

2 rsaa tuorejuustoa
1dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Kuori, pese ja raasta porkkanat. Aseta kaksi 16cm reunavuokaa pellille leivinpaperin päälle. Voitele vuokien reunat kevyesti. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada puoliksi vuokiin.
Paista  200 asteessa uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia. 

Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia ennen kumoamista. Se saa mielellään maustua vaikka seuraavaan päivään ennen täyttöä.

Täytettä ja kuorrutusta varten vatkaa täytteen ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Halkaise pohja puoliksi, näin saat neljä kakkupohjakiekkoa eli kolme täyteväliä. Sivele väleihin tuorejuustokuorrutetta ja pinnalle myös. 
Koristele pihlajanmarjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti