keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Sateenkaari marenkitikkarit


Marenkitikkarit
16kpl

3 valkuaista
150g sokeria

Wiltonin pastavärit
taivaansininen, sitruunankeltainen ja ruusunpunainen

tylla: Wiltonin 1M
tikkaritikkuja

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita Wiltonin kolmiosaisen liittimen osiin, jokaiseen pursotinpussi valmiiksi. Yhdistä osat ja laita 1M tylla liittimeen.

Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Jaa marenkivaahto kolmeen osaan ja värjää ne pastavärillä varovaisesti sekoittaen eri värisiksi. Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi pursottaa lähekkäin.
Täältä voit katsoa vinkit kolmiosaisen liittimen käyttöön. 

Pursota marenkia pieni määrä leivinpaperille, aseta tikkaritikku siihen ja pursota vasta sitten marenkikiekura. Näin tikkarin kuvio säilyy ehjänä ja kauniina.
Laita pellit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti