Marenkitikkarit
16kpl
3 valkuaista
150g sokeria
Wiltonin pastavärit
taivaansininen, sitruunankeltainen ja ruusunpunainen
tylla: Wiltonin 1M
tikkaritikkuja
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita Wiltonin kolmiosaisen liittimen osiin, jokaiseen pursotinpussi valmiiksi. Yhdistä osat ja laita 1M tylla liittimeen.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset
kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä.
Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka
sen kääntäisi ylösalaisin. Jaa marenkivaahto kolmeen osaan ja värjää ne pastavärillä
varovaisesti sekoittaen eri värisiksi. Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota
marenkeja leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi
pursottaa lähekkäin.
Täältä voit katsoa vinkit kolmiosaisen liittimen käyttöön.
Pursota marenkia pieni määrä leivinpaperille, aseta
tikkaritikku siihen ja pursota vasta sitten marenkikiekura.
Näin tikkarin kuvio säilyy ehjänä ja kauniina.
Laita pellit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat
kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
Kommentit
Lähetä kommentti