tiistai 9. elokuuta 2016

Rapu-macaronsit


Rapu-macaronsit
n.20-30kpl

Valmista ensin macaronsit
Käytä värjäämiseen samaa punaista kuin saksiinkin. 
Tai tuunaa valmiit macaronsit valmistaen vain sakset.

Valmista rapujen sakset marengista

2prk (226g) Wiltonin marenkijauhetta
1/4 cup kylmää vettä
1/3 cup sokeria
1/8tl makuainetta (ei pakollinen)

Wiltonin syötävä koriste, silmät 

Mittaa isoon kulhoon marenkijauhe, vesi ja sokerista 3rkl:sen sekä 1tl:n verran. Vatkaa nopealla teholla noin 5 minuuttia lisäten hiljalleen loput sokerit. Lisää väri sekä makuaine, jos haluat. Vaahto on valmista kun se on paksua ja jämäkkää.

 Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on tylla nro5. Pursota leivinpaperille pellille ensin pienempi pisaran mallinen, hiukan kaartuva marenkipallo. Pursota sitten vähäsen tuon pienemmän päälle menevä suurempi pisaran mallinen, kaartuva marenkipallo (kuvan mallin mukaisesti). Tee saman tien peilikuvana pari tuolle. Jatka näin kunnes saat haluamasi määrän saksipareja pursotettua.

Paista 120 asteessa noin 40-45 minuuttia kunnes marengit ovat valmiit.
Anna marenkien jäähtyä.

Kokoa rapu-macaronsit liittämällä saksimarengit macaronsin kylkiin ja liimaamalla royal icingilla silmät kiinni.



1 kommentti: