maanantai 5. syyskuuta 2016

Omena-vaniljakreemi piirakka


Syksyn suussa sulavin makupari on omena ja kaneli. Siihen vielä kun lisää vaniljakreemin niin saa täydellisen makunautinnon.

 Omena-vaniljakreemi piirakka

100g voita
3/4dl sokeria
1 kananmuna
2 3/4dl venhäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

1dl vaniljakreemijauhetta
3dl maitoa
5-6 kotimaista omenaa
kanelia
(vaniljasokeria)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele taikina tasaiseksi. Painele taikinapallo 24-26cm vuoan pohjalle sekä reunoille. 
Mittaa maito sekä vaniljakreemijauhe ja vatkaa ne vispilällä sekaisin. Anna seoksen seistä noin 5 minuuttia, jotta vaniljakreemi paksuuntuu sopivasti. Kuori ja viipaloi sillä aikaa omenat.

Kaada paksuhko vaniljakreemi piirakkapohjan päälle. Asettele omenaviipaleet ja ripottele lopuksi kaneli. Voit lisätä myös vaniljasokeria, mutta se ei ole välttämätöntä sillä vaniljakreemi antaa mukavasti makua.

Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia/kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera. 

Piirakka vain paranee seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Voit valmistaa vaniljakreemistä myös täytepullia. Peruspullataikina reseptit löydät täältä ja täyte menee samassa suhteessa 1:3 kuin piirakkaohjeessakin.


2 kommenttia:

  1. Munan lisäyksestä ei ole mainintaa reseptissä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi-Sokeri -vaahtoon, hyvin vatkaten, sivistynyt arvaus. Noin se yleensä menee.

      Poista