tiistai 2. toukokuuta 2017

Mansikkainen suklaadripcake


Mansikkainen suklaadripcake

4 kananmunan kakkupohja

täyte:
1prk mansikka hyydykejauhetta
5dl vispikermaa
mansikoita

voikreemi:
200g voita
n. 200g makutomusokeria Milkshake strawberry
tippa vettä
pinkkiä pastaväriä

drip:
200g maitosuklaata
1dl kuohukermaa

koristeeksi:
mansikoita ja marenkeja

Paista kakkupohja korkeassa reunavuoassa (halk.15-18cm).
Leikkaa jäähtynyt pohja  4 osaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon veteen sekoitettu hyydykejauhe. Täytä kakku hyydykejauhekermalla sekä tuoreilla mansikoilla. Anna hyytyä muutaman tunnin tai yön yli.

Valmista kreemi vatkaamalla pehmeä voi ja makutomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Värjää se pinkiksi pastavärillä. Levitä kreemi kakun pintaan tasaisesti. Saat sen helpoiten levitettyä pursottamalla ensin ja sitten tasoittamalla pinnan lämpöisellä palettiveitsellä (lämmitä se kuumassa vedessä). Laita kuorrutettu kakku jääkaappiin tunniksi.

Valmista suklaa ganache. Pilko suklaa pieneksi rouheeksi kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita varovasti tasaiseksi. Aloita suklaan valuttelu reunoilta. Lopuksi levitä suklaa kakun pintaankin. Anna suklaan hetken aikaa (15-30min) jähmettyä ennen kuin koristelet mansikoilla ja marengeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti