perjantai 27. heinäkuuta 2018

Mustikka-kardemummakakku


Mustikka-kardemummakakku

200g mustikoita
175g voita
2dl sokeria
4dl venhäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3tl kardemummaa
3tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1dl ranskankermaa tai rahkaa

kuorrute:
1prk vaniljarahkaa
tuoreita mustikoita

Aseta pieni kukka-reunavuoka leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele vuoan reunat.
Laita uuni päälle 180 astetta.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lopuksi lisää mustikat sekä ranskankerma.
Sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi. Kaada reunavuokaan ja paista noin 45-50 minuuttia. 
Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorrutusta.
Levitä vaniljarahka kakun päälle ja koristele mustikoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti