Kesäiset mansikkaleivokset

Ihanat kesäiset mansikkaleivokset leivot Nordic Ware:n koripunosleivosvuoilla. Kokeile perusohjetta tai mausta leivospohjataikina kaakaojauheella, sitruunan kuori raasteella, liköörillä tai muulla lempimausteella.

Helppoa, nopeaa ja herkullista!

Leivospohjat:
  • 2,3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,7 dl pehmennettyä voita
  • 1,2 dl kevyt maitoa
  • 1 kananmuna

Lämmitä uuni noin 200 asteeseen.

Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla koripunosleivosvuoka. Kopauta vuokaa vielä jauhotuksen jälkeen esim. tiskialtaan reunalla niin viimeisetkin ylimääräiset jauhonmurut lähtevät vuoasta ja leivospohjista paistuu kauniin kullankeltaisia.

Sekoita kaikki leivospohjien ainekset kulhossa nuolijan tai puukauhan avulla sekaisin; leivinjauhe ensin vehnäjauhoihin ja sen jälkeen kaikki ainekset keskenään sekaisin. Sekoita vielä käsivatkaimella tai yleiskoneella taikinaa muutama minuutti pienellä teholla.

Lusikoi taikinaa vuokiin ja paista noin 18-20 minuuttia tai kunnes leivospohjat näyttävät kauniin kullankeltaisilta.

Täyte:

  • kostutukseen Pommac-limonadia, mehua, kuohuviiniä (vain aikuisille!) tai maitoa
  • vaahdotettua, sokerilla maustettua vispikermaa
  • tuoreita kauden marjoja tai hedelmiä, me käytimme tuoreita mansikoita

Vaahdota vispikerma ja viipaloi mansikat.

Kostuta leivospohjat ja pursota tai lusikoi niiden keskelle vaahdotettua vispikermaa. Lisää pinnalle kauden marjoja tai hedelmiä ja viimeistele leivos vielä sihdatulla tomusokerilla.

Kommentit

  1. Mahtava idea!Näitä voisi leipoa ns.hätävaraksi pakkaseen ja tarpeen tullen napata sulamaan kahvipöydän pikaherkuksi.Täytteeksi vaikkapa säilykehedelmät,jos ei tuoreita ole saatavilla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti