Keltainen ruusukakku


Leivo viikonlopun kahvipöytään upean näköinen muttei niin perinteinen kermakakku. Kauniit ruusukkeet saat kakun pintaan pursottamalla tähtityllalla ruusukkeita vieri viereen.

Keltainen ruusukakku
(halk.16cm)

Kakkupohja:

3 kananmunaa lasiin
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja
(1tl leivinjauhetta)

Kostutus:

n.2dl spriteä

Täyte:

2dl vispikermaa
1prk sitruunarahkaa
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 banaania

Koristeluun:

3dl vispikermaa
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
keltaista pastaväriä

Valmista kakkupohja. Ota kaksi samanlaista lasia ja riko toiseen kananmunat. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria ja kaada ne kulhoon. Mittaa myös vehnäjauhoja munien verran. Voit lisätä vehnäjauhoihin 1tl:sen leivinjauhetta, mutta huoneenlämpöisiä kananmunia käytettäessä, et sitä tarvitse. Kaada munat kulhoon, jossa sokeri on ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti käännellen jauhot. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 25-35 minuuttia. Kokeile kakkutikulla kakun kypsyyttä. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttöä. Suosittelen paistamaan kakkupohjan jo muutamaa päivää ennen. Säilytä paistettu kakkupohja huoneenlämmössä vuoan alla.

Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Näin saat kakusta tasaisen kostean ja kaikki maut ovat hyvin ehtineet tasoittua. Vuoraa vuoka tuorekelmulla reilusti. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kokoa se nurinperin vuokaan eli laita pohjalle ensin pintakerros. Valmista täyte vatkaten kerma vaahdoksi sokerien kanssa. Lisää sitten rahka ja sekoita tasaiseksi. 
VINKKI! Voit käyttää täytteenä myös valmista hyydykejauhetta.
Kostuta pohja ja viipaloi banaani ohuiksi siivuiksi sen päälle. Levitä puolet kermasta banaaniviipaleiden päälle. Aseta seuraavaksi keskimmäinen kakkupohja vuokaan , kostuta, viipaloi banaanit ja lisää loput kermasta. Lopuksi laita kakun pohjaosa täytteen päälle, kostuta ja käännä vuoan yli menevät tuorekelmun siivut sen päälle. Nosta jääkaappiin maustumaan yön yli.

Avaa tuorekelmu ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Poista kelmu kokonaan. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi sokerien kanssa ja lisää väri. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi kerma pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Aloita pursottaminen kakun reunoista keskustaa kohti. Pursota ruusukkeita vieri viereen niin ettei kakun pintaa näy. Loppusilauksen kakulle antaa helmiäisspray, joka kannattaa suihkauttaa vasta vähän ennen tarjoilua.


Kommentit