Wiltonin kuvioleimasimien käyttövinkit

Wiltonin uutuuksilla saat tehtyä helposti ja nopeasti kuvioita massakakkuihin. Kuvioleimasimia on useita eri malleja ja kokoja. Löydät niitä täältä.

Kuvioleimasimien kanssa käytetään Wiltonin Dab-N-color elintarvikevärejä, jotka ovat hiukan nestemäisempiä kuin pastavärit ja ne lähtevät helposti pelkällä vedellä leimasimista pois.

Kuorruta kakku ensin massalla ja sitten paina kuvioleimat kakun pintaan.
Kaada värejä tarvitsemasi määrä esim. lautasen reunoilla. Näin saat sekoitettua värejä keskenään ja pullot pysyvät hygieenisinä. Tarvitset värien lisäksi valkoisen Dab-N-color värin sillä muut sävyt ovat voimakkaita eivätkä näytä yksistään oikeaa sävyään (vrt. Wiltonin pastavärien toimiminen maalauksissa).


Kun olet saanut sekoitettua haluamasi sävyn lautasella, levitä se leimasimeen siveltimen avulla. Älä paina kuvioleimasinta suoraan väriin!


Paina sen jälkeen leimasin kakun pintaan haluttuun kohtaa tasaisesti. Pyri välttämään liikettä painelun aikana, koska muuten jälki suttaantuu. Paina kevyesti ettei kakun pinnan massa rikkoonnu ja ettei leimasimesta jää painaumajälkeä.


Ota leimasin irti kakun pinnasta tasaisesti.


Huomio, että värien sävyt muuttuvat kakussa massan väristä riippuen.

Koristele kakku näin jatkaen. Kuvioleimasimia voi käyttää sekä kakun pinnan että reunojen koristeluun. Leimasinjälki kuivuu hitaasti, joten varo kohtaa jos asettelet muitakin koristeita kakun pintaan. Voit myös ripotella esim. Wiltonin koristeluglitteriä tai efektisävyjä kosteaan leimasimen jälkeen ja saada siihen näin hiukan eloisuutta.


Leimasimet, siveltimet ja muut työvälineet lähtevät puhtaiksi pelkällä lämpöisellä vedellä huuhdeltaessa.

Kommentit