Kerroskakun kokoaminen


Nyt taitaa olla vilkkaimmillaan kerroskakkujen sesonki eli hääkakkujahan näistä useimmiten syntyy. Kerroskakut ovat rantautuneet meille maailmalta vuosien saatossa ja muutaman apuvälineen avulla voi nyt loihtia ihan suomalaisesta, kosteasta kakusta vaikka 4-kerroksisen kerroskakun.

Tarvitset kerroskakkuun Wiltonin
- kerroskakkualustoja

Kerroskakkualustojen tulee olla suunnilleen kakkupohjan halkaisijan kokoinen. Kakkutukia on sekä muovisia että puisia ja molemmat toimivat. Muovisten tukien kanssa kakusta tulee hiukan tukevampi sillä kakkualustojen pohjassa olevat pienet jalat uppoavat tukiin ja pysyvät näin ollen erittäin tukevasti kiinni. Tukia ja alustoja löydät täältä.

Kakun kokoaminen aloitetaan luonnollisesti alhaalta ylöspäin. Kuvan kakkupohjien koot olivat 28cm, 24cm, 20cm ja 16cm. Alustojen koot taas olivat 25cm, 20cm ja 15cm. Ne toimivat hyvin.

Ensimmäisenä kuorrutetaan suurin kakkupohja. Käytä tasaisen lopputuloksen saamiseksi siloittajaa. Pohja asetetaan suoraan tarjoilualustalle. Kuorrutetun kakun päälle sovitellaan seuraavan kakun alustaa (halk.25cm). Alustaa painetaan kevyesti kakun pintaan, jolloin jalat jättävät jäljet. Nuo jäljet kertovat missä kohtaan putkien tulee olla. Putki painetaan siihen kohtaan kakkuun. Koska putket ovat pidempiä kuin kakun paksuus, tulee putkeen merkitä kakun pinnan kohta. Putki poistetaan kakusta, putsataan ja leikataan merkitystä kohdasta sopivan pituiseksi. Putken tulee olla siis samanpituinen kuin kakun paksuus. Näin kakun kerrokset tulevat kiinni toisiinsa.
 Leikkaa kaikki neljä putkea saman pituisiksi ja työnnä ne sitten kakkuun.

Ota seuraava kakkupohja (halk.24cm) ja kumoa se tuon 25cm:sen alustan päälle. Kuorruta se ja aseta sitten alimman kerroksen päälle putkiin. Alusta napsahtaa tukevasti paikoilleen. 

Sovittele taas seuraava pohja ja etene samoin kuin äsken. Ylimpään kerrokseen ei  mitään tukia tule.

 Koristele kakkujen saumakohdat esimerkiksi helminauhalla, joka syntyy helposti tämän muotin avulla.
Kukkaset tehtiin näillä muoteilla ja jokaiseen lisättiin sokerihelmi.


Kommentit

 1. Monen hengen kakku tämä suunnilleen on? :)

  VastaaPoista
 2. Ja samantien uusi kysymys (olen siis tuo edellinen kysyjä..). Mun mielestä näyttää, että näissä kuvissa ois käytetty Wiltonin kakkupylväitä, vaikka tässä puhutaankin kakkutuista. Meneekö nuo alustan "piikit" myös noiden kakkutukien sisään, vai onko ne kakkutuet halkaisijaltaan kapeampia? Tuli ehkä vähän sekavasti selitettyä, mut jokatapauksessa tarkoitin nyt sitä, että ajavatko sekä Wiltonin kakkupylväät että kakkutuet saman asian? :)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  kakku on noin 70-75 hengelle.
  Hyvä huomio sinulla, kakussa on todellakin käytetty kakkupylväitä, joihin alustan piikit uppoavat. Muoviset kakkutuet ovat kapeampia eikä piikit mene niihin sisään. Periaatteessa kakkupylväät ja - tuet ajavat saman asian, mutta pylväiden avulla saa mielestäni tehtyä paljon tukevamman kerroskakun.

  VastaaPoista
 4. Hei,

  voiko kerroskakussa siis käyttää ihan perussokerikakkupohjaa ja käykö täytteeksi mikä vain mikä käy "peruskakkuunkin"?

  Kuinka täytetyn kakun saa helpoiten hajoamatta tuon alustan päälle?

  VastaaPoista
 5. Niin ja vielä sellainen kysymys, että voiko tällaisen kerroskakun tehdä valmiiksi päivää ennen tarjoilua? Painuuko tms, jos on yön yli jääkaapissa vai pysyykö kasassa?

  VastaaPoista
 6. Hei. Onko kerroskakun korkeita laatikoita myynnissä?

  VastaaPoista
 7. Hei, meillä ei valitettavasti ole korkeita kakkulaatikoita myynnissä.

  VastaaPoista
 8. Onko varastossanne ne kakkualustat, jossa on ne piikit, jonka sopii kakkupylväille?

  VastaaPoista
 9. Monenko munan kakkupohjia kakussa on?

  VastaaPoista
 10. Kun kakussa on noita kakku tukia, miten se leikataan?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti