Leppäkerttu juhlat


Vielä on kesää jäljellä... ja leppäkerttu-juhlatkin ehtii järjestää. 
Meillä leppisjuhlissa tarjoiltiin mm. pieniä suolapaloja, sitruunaisia ötökkämuffineita, mansikkaraparperimuffneita, sitruunainen leppistorttua ja söpöjä leppissuklaita.


Sitruunainen leppistorttu

kääretortun pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
½dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte ja koristelu:
2dl vispikermaa
1prk (200g) sitruunarahkaa
(mansikkahilloa)
mansikoita, suklaata
sitruunamelissan lehtiä

Valmista kääretortun pohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 7-9 minuuttia. Kumoa paistunut levy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista samantien uunissa ollut leivinpaperi levystä. Anna levyn jäähtyä.

Leikkaa levy kahtia. Valmista mansikkaleppikset. Sulata suklaa ja kasta halkaistun mansikan pää sulaan suklaaseen. Pilkut voit tehdä coctailtikut avulla. Anna mansikoiden jähmettyä kylmässä.
Valmista täyte. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Sivele toiseen pohjalevyyn halutessasi mansikkahilloa ja puolet kermarahkasta. Laita toinen levy päälle ja kaada sen päälle loput kermarahkasta. Koristele mansikkaleppäkertuilla ja sitruunamelissan lehdillä.
 

Sitruunaiset ötökkämuffinit

2 kananmunaa
2dl sokeria
1dl juoksevaa margariinia
1prk (200g) sitruunarahkaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään. Lisää rahka, margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ötökkä-vuoan kolot ja jaa taikina niihin. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.


Mansikkaraparperi-muffinit 12kpl

2 kananmunaa
2dl sokeria
1dl juoksevaa margariinia
1prk mansikkaraparperirahkaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½dl maitoa

koristeluun
2dl vispikermaa
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään. Lisää margariini, rahka, maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Jaa paperisiin muffinivuokiin ja paista 180 asteessa noin 12-14 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.
Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi. Pursota se tähtityllan avulla muffinien päälle ja koristele leppäkertuilla sekä värikkäällä nonparellilla.


Pienet suolapalat

suolakeksejä
tuorejuustoa
coctailtomaatteja
mustia oliiveja
ruohosipulia
lihapullia
nakkeja
juustokuutioita
viinirypäleitä


Lisää leppäkerttu-aiheesiin juhliin tuotteita löydät täältä.

Kommentit