Pinkki Angry Bird-kakku

 
Vuosi on vaihtunut ja mikä onkaan hauskempaa kuin aloittaa uusi vuosi teema-juhlilla. Saimme valikoimaamme Angry Birds Space-kattaustarvikkeet loppuvuodesta ja siihen teemaan sopiva kakku onkin tulossa kevään aikana. Sitä ennen voi viettää vaikka tyttöjen kesken pinkki lintu-bileitä tai leipoa ystävälle ystävänpäiväksi 14.2. söpön pinkin tyttölinnun.
 
Viiden kananmunan kakkupohja on paistettu Wiltonin pallo-kakkuvuoalla ja täytteenä on mansikka-vaniljamousset.
Pinta on kuorrutettu Renshawn sokerimassalla ja samasta massasta on muotoiltu kaikki linnun osat (silmät, nokka ja töyhtösulat). Nokan tukena on käytetty coctailtikkuja ja koristeet on liimattu elintarvikeliiman avulla kakun pintaan kiinni.
 
Mansikkamousse
 
2dl vispikermaa
½dl sokeria
1dl metsämansikkajogurttia
1dl mansikkasosetta
3 liivatetta
tilkka mansikkamehua
 
Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Lisää kermavaahtoon jogurtti ja mansikkasose. Kun teet soseen pakastemansikoista, anna mansikoiden sulaa ja valuta ylimääräinen neste pois ennen soseutusta jottei soseesta tule liian vetinen.
Kuumenna mansikkamehutilkka ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana kermavaahtoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte samantien kakun täytteeksi.
 
Vaniljamousse
 
2dl vispikermaa
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2dl vaniljarahkaa
2 liivatetta
tilkka vettä
 
Valmista vaniljamoussetäyte lähes samoin kuin mansikkamousse.
 
 
 
 

Kommentit