Keväinen kalkkunavoileipäkakku


Keväinen kalkkunavoileipäkakku sopii niin pääsiäisen kuin valmistujaistenkin juhlapöytään. Se on maukas ja sopivan kevyt.

Kalkkunavoileipäkakku 10-12 hlölle

8 vpl tummaa vuokaleipää
5-6 vpl vaaleaa paahtoleipää
½ kanaliemikuutio
2dl vettä

1.täyte:
n.100g kalkkunaleikettä
2rkl creme fraicheä
3rkl curry mango kastiketta

2.täyte:
400g Forssan Lounassalaattia

koristeluun:
1,5 rsaa ruohosipuli tuorejuustoa
salaattia
keltaisia tomaatteja
ohutta kalkkunaleikettä
kurkkua
basilikan lehtiä

Kiehauta vesi ja sulata siihen kanaliemikuutio.
Leikkaa leivistä kovat reunat pois. Valmista 1. täyte pilkkomalla kalkkunaleike pieneksi kuutioksi ja sekoittamalla kulhossa ainekset sekaisin.
Vuoraa tarjotin (n.30cm x 30cm) tuorekelmulla. Tuorekelmua saa olla reippaasti enemmän, jotta pystyt voileipäkakun siihen lopuksi käärimään.
Levitä 4 viipaletta tummaa leipää pohjaksi, kostuta kanaliemellä ja laita Lounassalaatista puolet. Peitä täyte paahtoleivän paloilla 2-3, kostuta ne ja levitä 1.täyte kokonaan.
Peitä taas tummalla leivällä (4vpl), kostuta ja levitä loput Lounassalaatista. Laita lopuksi paahtoleipäpalaset ja kostuta.
Käännä tuorekelmun siivut kakun päälle tiiviisti ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.

Ota voileipäkakku jääkaapista ja poista tuorekelmu. Kuorruta tuorejuustolla ja koristele kalkkunaleikkeillä sekä kasviksilla.


Kommentit