Mehiläiskakku ja keksit


Kesän myötä on ilmassa pörriäistä jos toista. Kärpäset eivät haittaa ja hyttyset ovat ärsyttäviä, mutta ampiaiset ne vasta saavat liikkeelle. Onneksi tämä ampiainen ei pistä.

Kesän suosituimpia lasten juhlia ovat ötökkäjuhlat mm. leppäkerttu, mehiläiset ja perhoset. Tässä vinkit hauskaan mehiläiskakkuun.

Koristeluun tarvitset

- 750g keltaista sokerimassaa
- 100g mustaa sokerimassaa
- 50g valkoista sokerimassaa
- kaksi (2) liivatelehteä
- syötäviä koristeita, päivänkakkarat
- musta pastaväri tai elintarviketussi
(- kangasnauhaa)

Kuorruta kakku ensin keltaisella massalla. Ylijääneestä massasta voit muotoilla mehiläisen. Pyöritä massasta pallo, jonka sitten muotoilet hiukan soikeaksi. Mehiläisen koko on noin 6cm x 8cm.
Kaulitse sitten musta sokerimassa levyksi ja ota siitä ohuita (noin 5mm paksuja) suikaleita. Liima ne elintarvikeliiman avulla mehiläisen vartaloon raidoiksi.
Leikkaa liivatelehdistä tavallisilla saksilla pisaran malliset siivet. Siipien koko noin 5cm x 7cm. Työnnä varovasti siiven terävä pää mehiläisen vartaloon. Siivet täytyy tehdä ennen kuin vartalo kuivuu.
Lisää silmiksi valkoiset sokerimassapallot, joihin voit tussilla tai pastavärillä piirtää pilkut. Piirrä samoin suu.

Kakun alareunan voit koristella kangasnauhalla kuten kuvassa. Tai sitten voit tehdä sen myös mustasta sokerimassasta, johon lisäät valkoisia pilkkuja. Saat tasakokoiset valkoiset pilkut sokerimassasta esim. tyllan avulla.

Valikoimastamme löytyy myös hellyyttävät kattaustarvikkeet mehiläisteemaan.


Myös mehiläismuotti löytyy, jolla saa tehtyä kätevästi keksit.


Kommentit