Teemajuhlat -Koivu


Kesäiset juhlat voi järjestää hauskasti vaikka puisen teeman ympärille, koivun. Koivu-teema sopii varsinkin juhannukseen, joten tässä vinkkejä loppuviikolle.

Koivu-teemajuhliin voi tehdä melko vaivattomasti

* kakun
* keksejä
* muffinit
* kääretortun


Koivu-keksit

100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl kardemummaa

200g valkosuklaata
n.80g tummaa candy meltsiä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan. Ota taikina jääkaapista ja pyörittele jauhotetulla pöydällä taikinasta sormen paksuinen tanko. Leikkaa noin 10cm pituisia paloja ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä tankojen väliin reilu rako sillä ne hiukan leviävät uunissa.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa.

Keksien jäähdyttyä sulata valkosuklaa ja dippaa keksit kokonaan sulassa suklaassa. Laita valkosuklaiset keksit jääkaappiin jähmettymään. Sulata candy melts ja spritsaa sitä valkosuklaisten keksien päälle "koivumaisesti". Keksit säilyvät jääkaapissa viikon verran.


Tavallinen täytekakku saa koivumaisen piirteensä, jos sen kuorruttaa valkoisella massalla ja piirtää mustan tomuvärin tai pastavärin avulla reunaan raitoja. Tomuväri soveltuu hiukan paremmin, jäljistä tulee sopivan epämääräiset.


Nopeat muffinit on helppo leipoa itse tai tuunata valmiit muffinit teemaan sopiviksi. Mustavalkoiset muffinivuoat, kermapursotus ja koristeeksi lehti.


Kesäinen kääretorttu

4 kananmunaa
1 ½dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte:
1prk mascarponea
1prk (200g) sitruunarahkaa
½dl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille, levitä tasaiseksi levyksi ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.

Ota pelti uunista ja kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi. Anna jäähtyä hetken ennen täytettä.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä kääretorttupohjalle. Kääri rullalle ja laita maustumaan hetkeksi jääkaappiin. Sirottele tomusokeria kääretortun pinnalle hetkeä ennen tarjoilua ja viimeistele sokerimassalehdillä. Lehdet on tehty tällä muotilla.


Koivu-teeman kattauksessa voi käyttää apuna luonnon antimia; 
- koivun oksia
- koivuhalon kiekkoja
- luonnonkukkia

Teemaan sopii myös
- puiset aterimet
- erilaiset roikkuvat koristeet
lankku pöytäliina
 

Mukavia teemajuhlia suunnittelemaan siis!

Kommentit

  1. Ihanan kesäinen ja raikas teema! Jäin pohtimaan koivupillejä. Saako tuollaisia valmiina vai miten ne on tehty? Jos raidat on tehty ihan vaan tusseilla pahvipilleihin, niin eikö väri leviä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti