Marvelous Mould:n käyttö


Valikoimaamme saapui upeat Marvelous Mouldin silikonimuotit. Muotit toimivat hiukan eri tavalla kuin muut silikonimuotit ja ovat hiukan haastavampia käyttää, mutta lopputulos on aivan mahtava.

Muottiin kannattaa käyttää sokerimassaa ja cmc-jauhetta. Kukkamassa kuivuu liian nopeasti eikä siksi sovellu käytettäväksi. Pelkkä sokerimassa taas on liian pehmeää ja näin ollen sekään ei yksistään ole paras valinta. 
Testailujen jälkeen itse sain muotin toimimaan parhaiten lisäämällä 
250g:aan sokerimassaa 2tl cmc-jauhetta.

Muotti kannattaa myös käsitellä maissitärkkelyksellä hyvin ennen käyttöä. Varsinkin kun muotti on uusi. Wiltonin sirotinpussi onkin oiva apuväline. Tuota käyttämällä vältyt liialliselta tärkkelykseltä ja lopputulos on kirkkaanvärinen. Sirotinpussinkin avulla levitelty tärkkelys kannattaa hyvin taputella pois jätten kuitenkin ihan ohuen kerroksen sitä muottiin.

Kun sokerimassaan on sekoitettu cmc-jauhetta ja massa on vaivattu tasaisen sileäksi, se tulee kaulita erittäin ohueksi levyksi. Tämä on tärkein vaihe koko muotin käsittelyssä! 
Massan paksuun tulee olla noin 1mm.
Liian paksu massa jättää kuvioon rumia jälkeä ja irroittaminen on hankalampaa.

Ohut massalevy nostetaan muotin päälle ja sen jälkeen sitä aletaan kevyesti kaulita, jotta muotin silikoniset reunat leikkaavat ylimääräisen massan pois.Sen jälkeen massaa aletaan painelemaan joko kaulimen avulla tai sormin muottiin, kunnes muotin kuviot ovat tulleet massalevystä läpi. Seuraavaksi levitetään elintarvikeliima koko levylle huolellisesti. Tämän jälkeen poistetaan muotista ne palat, joita ei kuviossa haluta käyttää. Esim. tässä chevron-kuviossa otin pois joka toisen nauhan.

Muottia voi kevyesti venytellä joka suuntaan, jotta massakuviot irtoavat kevyesti muotista. Ne eivät saa kuitenkaan lähteä irti siitä kokonaan.
Muotti asetetaan kakun reunaan ja sitä painellaan kevyesti kuvioiden kohdalta. Sitten otetaan toisesta reunasta kiinni ja aletaan varovaisesti vetämään muottia pois. Samalla tulee varmistaa, että massakuvio irtoaa muotista kiinnittyy saman tien reunaan kiinni.

24-26cm kakkuun täytyy muotilla tehdä 4 kertaa kuviot. Kuviot saa kuitenkin kauniisti jatkumaan joka kerta muotin ansiosta.


 Kommentit