Marenkisienet


Marenkisienet

4 kananmunan valkuaista
200g hienoa sokeria

Valmistele uunipellit leivinpapereineen ja ota pursotusvälineet esille, pursotinpussi pyöreine tyllineen. Laita uuni lämpenemään 100-120 asteeseen.

Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaisia hetki ja lisää hieman sokeria joukkoon. Jatka vatkaamista ja lisää sokeri joukkoon parissa kolmessa erässä. Valkuaisvaahto on valmista, kun se on todella jämäkkää eikä se liiku vaikka kääntäisi kipon ylösalaisin.
Laita massa pursotinpussiin, jossa on tylla ja liitin.

Pursota ensin sienten jalat. Jalan halkaisija on noin 1cm ja korkeus 2-3cm. Pidä tylla ja pursotinpussi suoraan ylöspäin kädessäsi (alla kuva asennosta) ja pursota alku leivonpaperiin. Nosta saman tien hitaasti tyllaa ylöspäin ja lopeta painaminen. Näin saat sienen jalan hieman kapenemaan kärjestään.


Sienten lakit ovat halkaisijaltaan noin 2e:n kolikon kokoisia. Pidä taas tylla ja pursotinpussi suoraan ylöspäin kädessäsi. Älä laita tyllaa leivinpaperiin kiinni vaan pidä sitä noin 0,5cm päässä. Aloita pursottamaan marenkia tasaisesti puristen kunnes massa on levinnyt 2e:n kolikon kokoiseksi. Lopeta painaminen ja nosta varovasti tylla massasta irti. Jos sienen lakkiin jää pieni huippu, voit tasoittaa sen veteen kostutella sormella hetken päästä.


Paista uunissa 100-120 asteessa noin 1,5-2 tuntia kunnes ovat kuivia ja kevyitä. Anna marenkien jäähtyä ennen kiinnitystä.


Sulata valkoinen candy melts. Sivele sitä pieni määrä sienen jalkaan ja aseta heti lakki kiinni.


Marenkisienet säilyvät huoneenlämmössä, tiiviissä rasiassa jopa viikkoja. Näillä on hauska koristella syksyisiä kakkuja, muffineja ja leivoksia. Kaakaojauhe tekee niistä vieläkin aidomman näköisiä.


Kommentit