tiistai 17. toukokuuta 2016

Pops-tikkarien kuorrutus


Makoisat popsit sopivat moneen juhlaan. Hiukan kuorrutustekniikkaa muuttamalla saat vieläkin näyttävämmät popsit. Kuorrutukseen soveltuu parhaiten candy meltsit, jotka eivät kovetu niin kovaksi kuin tavallinen suklaa.

Popsien perusohje
12kpl

1 pötkö keksejä (esim. Dominoja)
n.2 rkl tuorejuustoa

Murskaa keksit hienoksi, tasaiseksi muruksi. Lisää tuorejuusto, voit vaihdella eri tuorejuustomakuja saadaksesi aina eri makuisia popseja. Sekoita keksimuru tasaiseksi massaksi, josta saat tehtyä 12 palloa noin 2-3cm halkaisijaltaan.
Sulata muutama nappi (10-12kpl) candy meltsiä, kasta tikkaritikun pää sulaan meltsiin ja työnnä palloon kiinni. Kun olet tikuttanut kaikki pallot, anna niiden hetken seistä huoneenlämmössä (noin 15min.) Jääkaappiinkin voit ne laittaa, mutta anna niiden sitten lämmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen kuorrutusta. Jos kuorrutat popsit liian kylmänä, kuorrute usein halkeaa.

Sulata loput meltsit ja dippaa popsit yksitellen sulassa meltsissä. Candy meltsit kuivuvat/jähmettyvät hyvin huoneenlämmössäkin eli jos tarjoilet ne saman tien, ei jääkaappia tarvita. Jos kuitenkin teet ne jo etukäteen esim. edellisenä päivänä, popsit tulee säilyttää jääkaapissa.

Jos haluat marmoroida tai kerrosvärjätä popsit, tarvitset useampaa ja enemmän candy meltsiä. Teko-ohjeet löytyvät ylemmästä kuvasta.
Erilaisia pops-tarvikkeita löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti