Koristeltu kahvikakku


Tämä kahvikakku on saanut koristeekseen mm.marenkeja. Kakku on paistettu Pavonin silikonivuoalla, jolla pystyt kätevästi tekemään pinnaltaan jäädytetyt moussekakut. Nuo kakut voit sitten koristaa mirror glaze-kuorrutteella tai suklaasprayllä, joka antaa upean samettisen pinnan.

Suosittelen kokeilemaan tuota Queen-vuokaa, yllätyt positiivisesti. Silikoni on laadukasta, kakku pitää muotonsa, kakut irtoavat helposti eikä uunista tule epämääräisiä hajuja ;)

Kardemummainen murokakku

200g voita
1 1/2dl sokeria
3 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
1rkl kardemummaa
2tl leivinjauhetta
1 1/2dl perunajauhoja
1 1/2dl vehnäjauhoja

koristeluun
makutomusokeri-vesiseos
marenkeja

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun sillikonivuokaan. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassaan vähintään 30 minuuttia.

Silikonivuoka venyy hyvin, joten kahvikakku irtoaa helposti. Aseta kakku tarjoilualustalleen. 
Sekoita makutomusokeri ja vesi jähmeäksi kuorrutteeksi. Se ei saa olla liian kuoksevaa ettei valu saman tien pois kahvikakun pinnalta. Lusikoi kuorrute kakun päälle ja koristele marengeillä.

Tässä on vielä kuva tuosta silikonivuoasta. Nimikin kertoo kyseessä olevan silikonien aatelia.

Kommentit