Rapeat pitaleivät


Pavonin Forosil-silikonialustan avulla saat tehtyä kotiuunissakin rapeat leivonnaiset. Niin makeat kuin suolaisetkin. Paistoin nämä pitaleivät alustan päällä ja voi veljet miten rapeita niistä tuli, ihan parhaat ikinä!

Pitaleivät 8kpl

2,5dl vettä
1tl suolaa
25g hiivaa
3rkl valkosipuli oliiviöljyä
5-5,5dl vehnäjauhoja

Sekoita veteen hiiva, suola ja öljy. Suosittelen kokeilemaan valkosipuli oliiviöljyä, jos vaan vähänkin pitää valkosipulin mausta. Se antaa ihan uuden kärjen pitaleivän makuun. 
Alusta hiivaseoksen joukkoon tarvittava määrä vehnäjauhoja. Taikina tulee jäädä pehmeäksi, mutta kuitenkin kädestä irtoavaksi. Anna sen sitten kohota noin puoli tuntia.

Jaa taikina 8 osaan. Kauli palaset ohuiksi, pyöreiksi levyiksi ja aseta pellille silikonialustan päälle. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Paista pitaleipiä kunnes ne ovat nousseet ja saaneet hiukan väriä, noin 5-8 minuuttia. Tarjoa ne heti tai säilytä muovipussissa (tuolloin toki menettävät rapeutensa).

Täytä paistetuilla kanasuikaleilla/kebablihalla ja raikkaalla salaatilla, tomaatilla, kurkulla ja haluamallasi kastikkeella (majoneesi, ketsuppi).


Pitaleipien tarjoilussa hampurilaistaskut ovat oikein käteviä, koska pitaleipien täyttöaste (ainakin meillä) menee aina yli...

Kommentit