torstai 18. lokakuuta 2018

Halloween-kakku lasinpaloilla


Halloween-kakuissa saa leikitellä ja ne voi tehdä melkoisen hurjiksikin. Tässä "lasinpalat" ovat isomaltoosia. Isomaltoosin voi sulattaa mikrossa keraamisessa kulhossa (ei muoviastiaa), kaataa sitten varovasti kuuman ja sulan massan silikoniselle alustalle. Se leviää lähes itsestään, mutta sitä kannattaa esim. palettiveitsellä tai silikonisella nuolijalla hiukan levittää ja ohentaa lasimaisen ohueksi. Sula isomaltoosi on todella kuumaa, joten ole varovainen!
Kun levy on kuivunut ja jäähtynyt täysin, sen voi rikkoa. Siinäkin kannattaa olla avrovainen sillä se rikkoutuu kuten aito lasi ja reunat ovat teräviä.


Jos isomaltoosi lasinpaloja laittaa kakkuun, täytyy varmistaa että ottaa ne pois ennenkuin kakkua aloitetaan syömään. Varsinkin jos paikalla on lapsia.
Ne ovat täysin syötäviä kyllä, tikkarin omaisia, mutta saattavat olla teräviä reunoiltaan.

Halloween-kakku

pohja halk.15cm vuoka

4 kananmunaa
3dl sokeria
200g sulatettua voita
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
2dl perunajauhoja
1,5dl vehnäjauhoja

täyte:
6dl vispikermaa

voikreemi:
200g voita

drip/valuma:
1-2rkl kiehuvaa vettä

Kakkupohja on ns. 7 minuutin kakku. Reseptejä on paljon netissä ja tässä on yksi niistä, johon olen itse tykästynyt. Kaikki ainekset laitetaan kulhoon ja vatkataan 7 minuuttia. 
Kaada taikina voideltuun 15cm kakkuvuokaan (huom. Vuoka tulee olla tuon 10cm korkea)
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen kasaamista.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan eli täytekerroksia tulee 2.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe kokonaan 1dl kylmää vettä ja kaada kermavaahdon sekaan. Sekoita tasaiseksi. Voit kostuttaa halutessasi kakkupohjaa mehulla tai maidolla, mutta koska se on kahvikakkumainen se ei ole välttämätöntä. 
Laita kakkuvuoan pohjalle palanen tuorekelmua, reunoille kannattaa laittaa reunakalvoa. Sen avulla kakun reunoista tulee tasaiset ja siistit. Aseta ensimmäinen pohjapala kakkuvuokaan ja laita puolet täytteestä sen päälle. Laita toinen pohjapala ja kaada loput täytteestä sen päälle. Laita viimeinen pohjapala ja suojaa sen pinta tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Ota kuorrutetta varten voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista reunakalvo sekä tuorekelmun palat.
Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan. Lisää lopuksi tippa (1-2rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian paksulta. Saat voikreemistä keltaisen sävyn pois, kun laitat coctailtikulla Wiltonin violettia pastaväriä massaan. Laita väriä todella vähän kerrallaan ja sekoita koneella hyvin. Sävy muuttuu pikkuhiljaa. Jos laitat kerralla liikaa, tulee kreemistä violetti.
Laita pursotinpussiin iso tylla ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla.
Kun kakku on tasainen, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Sulata candy meltsit mikrossa. Lisää sulaan melts-massaan vähitellen kuumaa vettä pienissä erissä kunnes se on juoksevaa. Melts-massa saattaa mennä ensin todella tiukaksi massaksi, mutta kuumaa vettä lisäämällä se notkistuu. Punaiset candy melts napit näyttävät mikrossa sulatuksen jälkeen lohenpunaisilta, mutta kun lisäät kiehuvan veden siihen, väri muuttuu kunnon punaiseksi. Jos haluat vielä syventää väriä, voit lisätä pastaväriä muutaman tipan. Valuta sitten melts-massa lusikan avulla kylmän kakun reunalle.


Koristele isomaltoosi-lasipaloilla, marengeilla, halloween-namuilla jne.
Täältä löytyy resepti verisiin marenkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti