keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Salmiakkimarengit vs.murhamarengit


Salmiakkimarengit

2 kananmunan valkuaista
n.200g sokeria

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita tähtitylla #32 pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. 
Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota pieniä marenkeja leivinpaperille. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi pursottaa lähekkäin.  
Ripottele salmiakkirouhetta marenkien päälle. Rouhe ei sula vaan se kestää uunin.
Laita pellit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
Täältä löytyy video pursotukseen.

Voit jättää osan marengeista ilman salmiakkirouhetta ja tehdä niistä murhamarenkeja. Eli paiston jälkeen voit punaisen pastavärin ja siveltimen avulla tehdä niihin veriroiskeita. Säväyttävät ainakin halloween-pöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti