Roosa nauha -marengit


Roosa nauha -marengit

2 kananmunan valkuaista
pinkkiä pastaväriä

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita Wiltonin #104 tylla  pursotinpussiin valmiiksi.
 
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla makutomusokeria joukkoon pienissä erissä. Lisää viimeiseksi pastaväri. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.
Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota terälehtityllan avulla nauhoja leivonpaperille. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi pursottaa lähekkäin. Laita pellit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
 

Kommentit