Roosa nauha -marengit
2 kananmunan valkuaista
n.200g makutomusokeria
pinkkiä pastaväriä
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita Wiltonin #104 tylla pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset
kovaksi vaahdoksi lisäten samalla makutomusokeria joukkoon pienissä erissä.
Lisää viimeiseksi pastaväri. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka
sen kääntäisi ylösalaisin.
Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota terälehtityllan avulla nauhoja leivonpaperille. Marengit eivät
laajene uunissa eli ne voi
pursottaa lähekkäin. Laita pellit uuniin
kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat
kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
Kommentit
Lähetä kommentti