Kahvikakku vai kuivakakku, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tämä kakku ei kuitenkaan ole sieltä kuivimmasta päästä vaikka melko perinteinen kuivakakku onkin. Koristeluun käytin lumijauhetta, suklaakonvehteja sekä uusia ihania suklaapalloja.
Vuoka on Nordic Waren, kuivakakkuvuokien Rolls Royce, uutuus Brilliance-vuoka.
Jouluinen kuivakakku
(iso vuoka 2,4l)
300g voita
4,5dl sokeria
6 kananmunaa
7,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1prk vaniljarahkaa
1dl kuohukermaa
3rkl piparkakkumausteita
voiteluun:
öljyä tai juoksevaa margariinia
korppujauhoja tai mannaryynejä
koristeluun:
suklaakonvehteja
lumijauhetta/tomusokeri
(rosmariiinin oksia)
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten koko ajan. Lisää sen jälkeen kerma ja rahka ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun sekä jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.
Anna kuivakakun jäähtyä vuoassaan vähintään 15 minuuttia ennen kumoamista.
Kun kakku on kumottu ja täysin jäähtynyt, voit koristella kakun haluamallasi tavalla.
Ihanaa joulun odotusta kaikille!
Aivan mahtava idea nuo rosmariininoksat!
VastaaPoista