Joulun jälkiruuaksi voisi sopia suussa sulava pannacotta, joka on tehtykin silikonivuokaan.
Pannacotta-kakku
8dl kuohukermaa
7 liivatelehteä
370g valkosuklaata
(1 tl vaniljasokeria)
koristeluun:
suklaapalloja, syötäviä kukkia, tuoreita marjoja
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Pilko valkosuklaa pienemmäksi.
Kiehauta kerma kattilassa ja poista liedeltä. Lisää valkosuklaa sekä halutessasi vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää puristetut liivatteet yksitellen hyvin sekoittaen kermaseoksen joukkoon.
Siivilöi seos ja kaada vuokaan. Hyydytä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
Laita sitten pakkaseen yön yli.
Kumoa kakku tarjoilualustalle ja anna sen sulaa hiljalleen jääkaapissa noin 5-6 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti.
VINKKI! Pannacotan kanssa sopii loistavasti vaikka valmiit kinuski- ja suklaakastikkeet.
Kommentit
Lähetä kommentti