Sydän marengit


Vegaaniset marengit
n.1,5dl kikhernelientä ( tulee yhdestä tetrasta)
Laita tylla valmiiksi pursotinpussiin ja pellille leivinpaperi valmiiksi.
Kaada kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä ensin muutamia minuutteja, jotta liemi vaahtoutuu. Lisää sitten makutomusokeri ja jatka vatkaamista noin 5 minuuttia. Vaahdosta tulee jämäkkää ja hiukan kiiltävää. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota marengit leivinpaperille.
Laita uuniin 80-100 asteeseen noin 1,5 tunniksi. Sammuta sitten uuni ja jätä ne sinne vielä kuivumaan 1-2 tunnin ajaksi. Marengit ovat valmiit kun irtoavat hyvin leivinpaperista.
Ohjeesta tulee 2 pellillistä pikkumarenkeja. Sanoisin että vastaa 4 kananmunan marenkireseptiä.
Jos haluat värillisiä marenkeja, vaahtoa voi värjätä Confetin atsovärittömillä pastaväreillä (paitsi pinkillä). Vaaleanpunaiseksi marengin saa käyttämällä vähäsen punajuuren lientä. Sitä tarvitaan vain vähän ja makutomusokeri taittaa punajuuren maun pois.
 
Instagramissa on video, jossa pursotetaan sydämiä.

Kommentit