Vegaaniset marengit
n.1,5dl kikhernelientä ( tulee yhdestä tetrasta)
1,5dl makutomusokeria
Laita tylla valmiiksi pursotinpussiin ja pellille leivinpaperi valmiiksi.
Kaada kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä ensin muutamia minuutteja,
jotta liemi vaahtoutuu. Lisää sitten makutomusokeri ja jatka vatkaamista
noin 5 minuuttia. Vaahdosta tulee jämäkkää ja hiukan kiiltävää. Lusikoi
vaahto pursotinpussiin ja pursota marengit leivinpaperille.
Laita uuniin 80-100 asteeseen noin 1,5 tunniksi. Sammuta sitten uuni ja
jätä ne sinne vielä kuivumaan 1-2 tunnin ajaksi. Marengit ovat valmiit
kun irtoavat hyvin leivinpaperista.
Ohjeesta tulee 2 pellillistä pikkumarenkeja. Sanoisin että vastaa 4 kananmunan marenkireseptiä.
Jos haluat värillisiä marenkeja, vaahtoa voi värjätä Confetin atsovärittömillä pastaväreillä
(paitsi pinkillä). Vaaleanpunaiseksi marengin saa käyttämällä vähäsen
punajuuren lientä. Sitä tarvitaan vain vähän ja makutomusokeri taittaa
punajuuren maun pois.
Instagramissa on video, jossa pursotetaan sydämiä.
Kommentit
Lähetä kommentti