Valkosuklaa-kookospiirakka on vegaaninen ja gluteeniton. Valmistukseen ei tarvita uunia.
Vegaaninen valkosuklaa-kookospiirakka
pohja:
3,5dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1dl manteleita tai pekaanipähkinäitä
0,5dl pellavansiemeniä
10 kivetöntä taatelia
3 rkl sulaa kookosöljyä
2rkl vaahterasiirappia
täyte:
200ml kookosmaitoa
200g vegaanista valkosuklaata
koristeeksi: erilaisia marjoja ja hedelmiä, vegaanisia marenkeja
Voitele 24cm irtopohjavuoka kookosöljyllä.
Laita monitoimikoneen kulhoon kaurahiutaleet, pellavansiemenet sekä mantelit. Sekoita kunnes ovat pilkkoutuneet pieneksi. Lisää taatelit, kookosöljy selä vaahterasiirappi ja sekoita kunnes seos muistuttaa märkää hiekkaa.
Painele seos irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Laita jääkaappiin täytteen tekoajaksi.
Rouhi valkosuklaa pieneksi. Kaada kookosmaito pieneen kattilaan ja kuumenna se kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita kunnes seos on tasaista. Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.
Koristele ja nauti.
Kommentit
Lähetä kommentti