Merellinen kääretorttu


  Merellinen kääretorttu
4 kananmunaa
1 ½dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
täyte:
1prk mascarponea
1prk (200g) sitruunarahkaa
½dl tomusokeria
koristelu:
2,5dl vispikermaa
0,5dl tomusokeria
pastavärit Sky Blue ja Baby Blue
Ocean Mix -koristerakeita 
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille, levitä tasaiseksi levyksi ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
Ota pelti uunista ja kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi. Anna jäähtyä hetken ennen täytettä.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä kääretorttupohjalle. Kääri rullalle ja laita maustumaan hetkeksi jääkaappiin.

Valmista täyte vatkaamalla kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää Cream Fix -jauhe ja jatkaa vaahdottamista muutama minuutti. Lisää sokeri ja vaahto on valmis, kun se on jämäkkää.
Jaa vaahto kolmeen osaan. Värjää yksi osa vaaleansiniseksi ja toinen tummemman siniseksi. Jätä yksi osa valkoiseksi. Lusikoi vaahdot pursotinpusseihin, joissa on tyllat 1M (vaaleansininen), #32 (valkoinen) ja #4B (tummansininen).
Pursota kääretortun pinta täyteen kuvioita eri väreillä ja tyllilla. Lopuksi koristele Ocean Mix -koristerakeilla.



Kommentit