Vapun karkkikakku


Vapun karkkikakku on iloinen väripisara ja täynnä karkkeja.
Kakussa on voikreemikuorrute, melts-nappi valumat, vaahtokarkki-tikkareita sekä paljon erilaisia valmiita karkkeja.

Tämä kuorrute riittää 20cm halkaisijaltaan olevan kakun kuorruttamiseen.
 
Voikreemikuorrute:
200g voita
200g  makutomusokeria
1-2 rkl vettä
 
 
drip-valuma:
n.50g keltaisia, 50g punaisia ja 50g oransseja melts-nappeja
n. 1rkl kuumaa vettä per väri

Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan. Lisää lopuksi tippa (2-3rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian paksulta. Jos haluat voikreemistä valkoisempaa, värjää massa valkoisella väriaineella.
Laita pursotinpussiin iso tylla ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla. Koristele koristerakeilla kakun alareuna ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Sulata candy meltsit mikrossa. Lisää sulaan melts-massaan vähitellen kuumaa vettä pienissä erissä kunnes se on juoksevaa. Melts-massa saattaa mennä ensin todella tiukaksi massaksi, mutta kuumaa vettä lisäämällä se notkistuu. Valuta melts-massa lusikan avulla kylmän kakun reunalle. Koska sula melts jähmettyy kakun kylmän kakun pinnassa melko nopeasti etene vain pätkä kerrallaan. Tee valuma ja koristele ennen kuin se ehtii kovettua kakun päällä.

Koristeiksi sopii itse tehdyt vaahtokarkki-tikkarit. Ohjeen näihin löydät täältä.
Erilaisia karkkeja löytyy Juhlaherkuista. Kakussa on käytetty mini-hampurilaisia, laattatikkareita, karkkikaulanauhoja, sateenkaari-remmirullaa.


Kommentit