Vapun karkkikakku on iloinen väripisara ja täynnä karkkeja.
Kakussa on voikreemikuorrute, melts-nappi valumat, vaahtokarkki-tikkareita sekä paljon erilaisia valmiita karkkeja.
Tämä kuorrute riittää 20cm halkaisijaltaan olevan kakun kuorruttamiseen.
Voikreemikuorrute:
200g voita
200g makutomusokeria
1-2 rkl vettä
koristeeksi kirpeitä strösseleitä
drip-valuma:
n. 1rkl kuumaa vettä per väri
Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan.
Lisää lopuksi tippa (2-3rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian
paksulta. Jos haluat voikreemistä valkoisempaa, värjää massa valkoisella väriaineella.
Laita pursotinpussiin iso tylla
ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri
reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten
tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla. Koristele koristerakeilla kakun alareuna ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Koristeiksi sopii itse tehdyt vaahtokarkki-tikkarit. Ohjeen näihin löydät täältä.
Erilaisia karkkeja löytyy Juhlaherkuista. Kakussa on käytetty mini-hampurilaisia, laattatikkareita, karkkikaulanauhoja, sateenkaari-remmirullaa.
Kommentit
Lähetä kommentti