Täytekakut juhliin, rippijuhlat


Meidän juhlissa oli vajaat 50 henkilöä ja tein tarjolle kolme isohkoa kakkua.
Mansikkakakku, mustikka-valkosuklaajuustokakku sekä vadelma-voikreemikakku.


Mansikkakakku

kakkupohja 30cm vuokaan
koristeena puinen kakunkoriste, Konfirmoitu


Mustikka-valkosuklaajuustokakku

pohja 
400g Digestivejä
100 voita sulatettuna

mustikkamousse:
4dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
3dl mustikkajugurttia
400g pakastemustikoita
3tl vaniljasokeria
1,5dl sokeria
12 liivatetta
tilkka vettä

valkosuklaamousse:
8dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
400g valkosuklaata
3-4tl vaniljasokeria
8 liivatetta
tilkka vettä

Aseta reunavuoka 28-30cm mittaansa tarjoiluastialle. Asenna reunaan reunakalvo. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele keksiseos reunavuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen tekoajaksi.

Laita mustikkamoussen liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää joukkoon jugurtti, tuorejuusto, sokerit ja sulaneet pakastemustikat. Laita tilkka vettä kiehumaan ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada liivateseos sitten ohuena nauhana mustikkamoussen sekaan.
Kaada mustikkamousse keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin noin tunniksi hyytymään.

Valmista valkosuklaamousse sulattamalla suklaa ja antamalla sen jäähtyä kunnolla. Laita valkosuklaamoussen liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Vaahdota kerma ja lisää sitten joukkoon tuorejuusto, sokeri ja sula valkosuklaa. Kiehauta tilkka vettä, sulata siihen liivatelehdet ja kaada sitten liivateseos ohuena nauhana valkosuklaamoussen joukkoon.
Kaada valkosuklaamousse mustikkamoussen päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli.

Ota kakku seuraavana päivänä jääkaapista, irrota reunavuoka sekä reunakalvo. Koristele mustikoilla.



Vadelma-voikreemikakku (gluteeniton)

7 minuutin kakkupohja 23cm vuokaan

4 munaa
3dl sokeria
200g voita sulatettuna
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3,5dl gluteenittomia jauhoja

Mittaa kaikki ainekset samaan kulhoon ja vatkaa yleikoneella 7 minuuttia.
Voitele vuoka (älä jauhota) ja kaada taikina siihen.
Paista 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.
Kakkupohja on kypsä, kun se ei tartu kakkutikkuun kokeiltaessa.
Anna pohja jäähtyä ennen täyttöä. Voit hyvin paistaa tämän jo useampaa päivää aiemmin.

Vadelmamousse

5dl vispikermaa
1 prk kuningatar-rahkaa
1dl vadelmahilloa
2 liivatetta
tilkka vettä
vadelmia

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka sekä hillo. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan.
Kokoa kakku vuokaan, jonka olet vuorannut tuorekelmulla tai reunakalvolla.
Laita vuoan pohjalle kakkupohjan ensimmäinen pala. Kostuta vadelmamehulla. Kaada vadelmamoussesta puolet sen päälle ja ripottele kotimaisia vadelmia moussen joukkoon. Laita seuraava kakkupohjan pala, kostuta ja kaada loput moussesta sen päälle. Lisää myös vadelmia ja laita lopuksi kakkupohjan viimeinen pala. Suojaa tuorekelmulla täytetty kakku ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vadelmakreemi

500g voita
500-600g makutomusokeria
2-3rkl vettä

Ala vatkaamaan pehmeää voita ja lisää makutomusokeria aina pieni määrä kerrallaan. Vatkaa kreemiä yhteensä noin 10 minuuttia. Siitä tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää lopuksi tippa (2-3rkl) vettä ja vatkaa vielä muutama minuutti kovalla teholla.

Voit vaalentaa kreemia Wiltonin valkoisella väriaineella. Se kannattaa lisätä loppu vaiheessa.

Laita kreemi pursotinpussiin, jossa on iso koripunostylla (#789)
Pursota kreemi kakun reunoille ja pintaan. Tasoita sitten palettiveitsen ja raapan avulla.

Fault line- kuvion saat kun pursotat sitten jo tasoitetun kreemipinnan päälle, alareunaan epätasaisesti kreemiä lisää. Tasoita se niin että siitä jää alinta kerrosta hiukan paksumpi kerros ja rajalinja jää selkeästi näkyviin. Voit maalata tuon rajalinjan metallinhohtoisella maalilla.

Kakussa on koristeena myös syötävää kultaa sekä kultaisia suklaapalloja.

Kommentit