Rapujuhlat


Ravustuskausi käynnistyi 21.7. ja rapujuhlia vietetään lokakuun loppuun saakka. Monelle on muodostunut jo perinteeksi viettää näitä juhlia ystävien ja sukulaisten kanssa. Menu vaihtelee varmasti paljon, mutta pääosissa ovat luonnollisesti ravut.


Myös rapulaulut ovat varmasti kaikille tuttuja ja nyt niihin on jokaisen helppoa osallistua, kun tutuimman rapulaulun sanat löytyvät kätevästä raputabletista.


Jälkiruoaksi sopii hyvin kevyt pavlovakakku tuoreilla marjoilla.

Pavlova

4 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria
2tl maissitärkkelystä
1tl sitruunamehua

Aloita vatkaamaan valkuaisia kevyesti. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista kovemmalla teholla. Sekoita maissitärkkelys jäljellä olevaan sokeriin ja lisää se sitten munavaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vielä sitruunamehu. Vaahto on valmista kun se on jämäkkää ja kiiltävää.
Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle kaksi (2) noin 15cm marenkilevyä, ympyrän muotoon.
Paista 125 asteessa noin 1,5-2 tuntia.

täyte
2,5dl vispikermaa
1 prk sitruunarahkaa
0,5dl sokeria
tuoreita marjoja

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka sekä sokeri. 

Aseta toinen marenkilevy tarjoiluastialle, kaada täytteestä puolet sen päälle tasaisesti. Laita toinen levy päälle ja lusikoi siihen loput täytteestä. Koristele tuorein marjoin ja puisella kakunkoriste Ravulla.
Pavlova kannattaa täyttää vasta hetki ennen tarjoilua, jotta marenkilevyt pysyvät hyvän rapeina.


Nämä ravut ovat taatusti lastenkin mieleen. Rapu-piparimuotilla saat otettua vesimelonista ravun-muotoisia paloja. Coctailtikkujen avulla ne on helppo napata omalle lautaselle tai suoraan suuhun.


Kommentit