Porkkana blondie


Valkosuklaa-lime "mutakakku" tai blondie on saanut vähän väriä ja muuttunut porkkanaksi.

Ainekset:

175g voita
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
3 iso kananmunaa
1 limen raastettu kuori
1 limen mehu
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
120g valkosuklaata sulatettuna

kuorrute:
100g maustamatonta tuorejuustoa

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita raastettu limen kuori, mehu ja kuivat aineet taikinan joukkoon. Lisää viimeiseksi sulanut ja jäähtynyt valkosuklaa. Kääntele sekaisin, lisää oranssi väri (pari tippaa), sekoita ja kaada irtopohjavuokaan tai pyöreään reunavuokaan, jossa on leivinpaperi laitettu pohjalle sekä reunoille.
Paista 20-25 minuuttia 175 asteessa.
Ota uunista, taikina saa jäädä hiukan pehmeäksi koska kyse on "mutakakusta". Anna jäähtyä. Jäähtyessään kakku hyytyy, mutta pysyy ihanan mehevänä.

Sekoita tuorejuuston joukkoon makutomusokeri sekä vihreä väri. Sekoita tasaiseksi. Laita pursotinpussiin, jossa on esim. tylla #32. 
Leikkaa kakku kolmioihin ja pursota kuorrutetta "porkkanan" päähän.

Herkutelkaa yhdessä koko perheen voimin!

Kommentit