Kotoisat donitsit


Donitsit n. 14-16 kpl (normaalikokoista)

3,2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta (Dr. Oetker)
1 dl sokeria
1 dl makutomusokeria (lemon)
0,5 tl suolaa
1,5 dl maitoa
2 kananmunaa
50g voita sulatettuna tai juoksevaa margariinia


Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Voitele Wiltonin 6-paikkainen donitsipelti kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen joukkoon maito, kananmunat ja vaniljatahna. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina isoon pursotinpussiin ja leikkaa saksilla pussin päähän reikä. Täytä taikinaa jokaiseen koloon noin 2/3 osaa. Paista uunissa 12-14 minuuttia kunnes donitsi on kypsä, älä enempää jottei donitsi kuivahda liikaa. 

Anna donitsien levähtää pieni hetki ja kumoa ne sen jälkeen jäähdytysritilälle tai leivinliinan päälle. Pese vuoka, voitele ja paista seuraavat satsi samoin. Kieritä lämpimät donitsit sokerikaneli-seoksessa tai koristele jäähtyneet makutomusokerikuorrutteella ja koristerakeilla.


Kommentit