Donitsit n. 14-16
kpl (normaalikokoista)
3,2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(Dr. Oetker)
1 dl sokeria
1 dl
makutomusokeria (lemon)
0,5 tl suolaa
1,5 dl maitoa
2 kananmunaa
0,5 tl Dr Oetkervaniljatahnaa
50g voita
sulatettuna tai juoksevaa margariinia
Laita uuni
lämpeämään 175 asteeseen. Voitele Wiltonin 6-paikkainen donitsipelti kevyesti.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen joukkoon maito, kananmunat
ja vaniljatahna. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina isoon
pursotinpussiin ja leikkaa saksilla pussin päähän reikä. Täytä taikinaa
jokaiseen koloon noin 2/3 osaa. Paista uunissa 12-14 minuuttia kunnes donitsi
on kypsä, älä enempää jottei donitsi kuivahda liikaa.
Anna donitsien levähtää
pieni hetki ja kumoa ne sen jälkeen jäähdytysritilälle tai leivinliinan päälle.
Pese vuoka, voitele ja paista seuraavat satsi samoin. Kieritä lämpimät donitsit
sokerikaneli-seoksessa tai koristele jäähtyneet makutomusokerikuorrutteella ja
koristerakeilla.
Kommentit
Lähetä kommentti