Terveiset Pariisista! Täällä on kevät jo pitkällä ja aurinkoa sekä lämpöä riittää. Olemme kävelleet pitkin poikin ja ihastelleet kaupungin nähtävyyksiä. Nyt sitten istahdimme ihastuttavan kahvilan terassille kahville ja piirakalle tähän Seine-joen varteen.
Kylläpä on herkullista kinkkupiirakkaa, joka onkin Ranskan tunnetuimpia suolaisia piirakoita.
Quiche Lorraine eli kinkkupiirakka
100g voita
2dl vehnäjauhoja
2-3rkl kylmää vettä
noin 150g kinkkusuikaleita
1 sipuli
2 kananmunaa
2,5dl ruokakermaa
1,5dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria
Nypi voi ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Painele se sitten piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.
Pilko sipuli pieneksi. Laita taikinan päälle kinkkusuikaleet ja sipuli. Sekoita kanunmunat, kerma, mausteet ja juustoraaste. Kaada sitten seos kinkkisuikaleiden päälle.
Paista 200 astetta noin 15-20 minuuttia.
Cafe au lait eli maitokahvi
Suodata vahva kahvi. Kaada kahvi kuppiin ja lisää maito. Sekoita kevyesti ja nauti.
Macaron-leivokset ovat myös hyvin perinteisiä ranskalaisia herkkuja vaikka niiden juuret juontaakin Italiaan. Macaron reseptin löydät täältä.
Macaron-leivokset ovat myös hyvin perinteisiä ranskalaisia herkkuja vaikka niiden juuret juontaakin Italiaan. Macaron reseptin löydät täältä.
Kahvittelun jälkeen lähdimme kuuluisampaan museoon Pariisissa, Louvreen. Sielläpä olikin toinen toistaan upeampia teoksia. Näimme myös erään taitelijan työssään. Olipa inspiroivaa!
Paljon olisi nähtävää ja koettavaa vielä täällä, mutta laulun sanoin "Ja matka jatkuu.."
Au revoir! Nähdään!
Au revoir! Nähdään!
Kommentit
Lähetä kommentti