Kreikkalainen voileipäkakku 10-12 hlö
16 leipäviipaletta
1.täyte:
1 kurkku
1dl oliiveja
1prk salaattijuustokuutioita (feta)
1/2tlk (50g) aurinkokuivattuja tomaatteja
250g maitorahkaa
150g creme fraichea
mustapippuria
kostutus:
vettä tai kasvislientä
kuorrutus:
150g creme fraichea
200g sulatejuustoa
koristeluun:
herneenversoja, tomaattia, kurkkua, oliiveja, punasipulia
Valmista täyte. Pilko fetakuutiot pieneksi, samoin oliivit. Raasta kurkku ja valuta sitä hetki siivilässä. Sekoita ne maitorahkan ja ranskankerman kanssa. Mausta mustapippurilla.
Levitä esim.tarjottimelle tuorekelmua reippaat siivut.
Asettele pohjalle leipäviipaleita 4kpl. Kostuta kasvisliemellä ja laita täytettä 1/3 osa ensimmäiseen väliin. Laita seuraavaksi taas leipäviipaleita 4kpl, kostuta ja levitä taas 1/3 osa täytettä. Laita 4kpl leipäviipaleet, kostuta ne ja levitä loput 1/3 osaa täytteestä. Lopuksi laita viimeiset 4 leipäviipaletta, kostuta nekin ja peitä kakku tuorekelmulla. Näin saat kakun pakattua tiiviisti jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
Asettele pohjalle leipäviipaleita 4kpl. Kostuta kasvisliemellä ja laita täytettä 1/3 osa ensimmäiseen väliin. Laita seuraavaksi taas leipäviipaleita 4kpl, kostuta ja levitä taas 1/3 osa täytettä. Laita 4kpl leipäviipaleet, kostuta ne ja levitä loput 1/3 osaa täytteestä. Lopuksi laita viimeiset 4 leipäviipaletta, kostuta nekin ja peitä kakku tuorekelmulla. Näin saat kakun pakattua tiiviisti jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
Poista tarjoilupäivän aamuna kakusta tuorekelmu. Aseta kakku tarjoilualustalleen. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja kuorruta sillä kakku ympäriinsä. Koristele.
Viimeistele kaunis kakku upealla kakunkoristeella.
Kommentit
Lähetä kommentti