Matka maailman ympäri: Intia


Tervehdys täältä kauniistä ja värikkäästä Intiasta. Matkustimme junalla Kiinasta tänne Intiaan ja matkalla oli muutamia mutkia, lehmälauma oli majoittunut junaradan vierustalle ja jouduimme odottelemaan heidän poistumistaan puolisen päivää -holy cow you know-
Sitten iski paikallinen monsuuni ja eräs silta oli hajonnut tulvien takia. Sen korjauksessa vierähtikin päivä. Eikä tuota junamatkaa helpottanut yhtään pieni pyörremyrsky vatsassa. Täällä Intiassa onkin ollut pahimman luokan hamstraajat liikkeellä, kun ei wc-paperia ole missään...

No, perille päästiin ja pyörremyrskyistäkin selvittiin. Nyt on nautittu hyvästä ruuasta ja herkuista, lämmöstä ja väreistä. Kilometrien pituiset hiekkarannat ovat täällä kyllä ihan parasta ja 30 asteen helle. Muutamassa temppelissäkin vierailtiin ja hennatatuoinnit koristavat nyt käsiä.
Kaikki kiva loppuu kuitenkin aikanaan ja meidän on aika jatkaa matkaa. Seuraavaksi pääsemmekin varsin historialliseen maahan ja ihan uudelle mantereelle, arvaatkos minne?


Butter chicken eli intialainen voikana

500g maustamattomia broilerin fileepihvejä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2tl raastettua inkivääriä
1tl juustokuminaa eli jeeraa
1tl garam masalaa
500g (1prk) paseerattua tomaattia
3rkl tomaattisosetta
1tl suolaa
2dl kookosmaitoa tai -kermaa

Kuutio kana ja ruskista ne voissa. Siirrä lautaselle odottamaan.
Hienonna sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää tomaatit ja mausteet. Sekoita ja lisää sitten kanat. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää sitten kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi.

Tarjoile basmatiriisin, raita-kastikkeen ja naan-leivän kanssa.


Raita -jogurttikastike

2dl turkkilaista jogurttia
10cm pala kurkkua raastettuna
2tl juoksevaa hunajaa
1rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1/2tl juustokuminaa
1/2tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.


Pitsikoristeidet pikkuleivät

1pkt murotaikinaa tai itsetehty murotaikina
syötävää pitsiä

Valmista piparit. Kaulitse taikina ohueksi levyksi, ota muotilla palat ja paista uunissa 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista pitsi. Voit käyttää valmista kultaista pitsiainetta tai Confetin valkoista pitsiainetta ja värjätä sitten valmiin pitsin kullansävyiseksi efektisävyillä tai spraylla.
Levitä pitsiaine ohuesti pitsimaton päälle. Kaavi ylimääräinen aine pois palettiveitsellä. 
Pitsiainetta tulee jäädä VAIN maton uriin.


Anna pitsiaineen kuivua matossa yön yli ja irrota varovasti kuivunut pitsi matosta. Säilytä valmista pitsiä ilmatiiviissä rasiassa.


Sekoita valmis Royal icing notkeaksi. Värjää sitä pariin kolmeen eri sävyyn omissa kulhoissaan. Pursota sitten paistetun keksit pintaan, anna tasoittua ja koristele vielä kuorrutteen ollessa märkä valmiilla pitsillä.


Kommentit