Mustikkapiiras



Mustikkapiiras

80g pehmeää voita 
1dl Tomusokeri (velvet vanilla)
1 keltuainen
1dl Vehnäjauho
1dl Perunajauho

80-100g Sulatettuja candy melts nappeja
1rkl öljyä (esim rypsi)

Täyte
200g mustikkaa soseutettuna ja siivilöitynä
1 prk Mascarponejuustoa
Tarvittaessa
1-2rkl velvet vanilla tomusokeria

250g (Pensas) mustikoita koristeluun

Pursotinpussi
Pieni palettiveitsi


Kuumenna kotimaiset mustikat kattilassa kiehuvaksi ( ulkomaalaiset marjat pitää keittää aina vähintään 3min ajan )
Soseuta mustikat ja siivilöi seos. Aseta jäähtymään.

Valmista taikina
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vatkaa jälleen. Lisää hiljalleen jauhoja taikinaan. Lisää lopuksi aromi. 
Hiero reunavuoka perunajuholla kauttaltaan ja aseta leivinpaperin päälle pellille. Painele taikina reunoille ja pohjalle mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10-15min. Pohjan ei kuulu saada paljoa väriä mutta sen pitäisi näyttää kuivalta. Jäähdytä pohjaa pellillä. 

Kun pohja on jäähtynyt sulata melts napit mikrossa kolmenkymmenen sekunnin välein sekoittaen jotta massa ei pala. Sekoita kokonaan sulaneeseen meltsiin 1rkl ruokaöljyä. Sivele pohja sisäpuolelta sulalla meltsillä.

Valmista täyte
Sekoita mascarpone ja mustikkasose keskenään kunnolla. Lisää sokeria maun mukaan, mielummin liian vähän kuin liian paljon. Sekoita lopuksi creamfix 1pss kerrallaan massaan. Siirrä massa pursotinpussiin ja leikkaa päätyyn reikä. Pursota tasainen kerros massaa pohjan päälle. Tasoita palettiveitsellä pinta. 
Lopuksi lisää mustikat pintaan. Itse aloitin keskeltä ja lähdin asettelemaan mustikat vieri viereen kunnes olin täyttänyt piirakan kokonaan. 



Kommentit