Mustikkapiiras
80g pehmeää voita
1dl Tomusokeri (velvet vanilla)
1 keltuainen
1dl Vehnäjauho
1dl Perunajauho
1pss Mantelijauho
1tl vaniljauute
80-100g Sulatettuja candy melts nappeja
1rkl öljyä (esim rypsi)
Täyte
200g mustikkaa soseutettuna ja siivilöitynä
1 prk Mascarponejuustoa
2pss dr.oetker creamfixiä
Tarvittaessa
1-2rkl velvet vanilla tomusokeria
250g (Pensas) mustikoita koristeluun
20cm matala reunavuoka
Pursotinpussi
Pieni palettiveitsi
Kuumenna kotimaiset mustikat kattilassa kiehuvaksi (
ulkomaalaiset marjat pitää keittää aina vähintään 3min ajan )
Soseuta mustikat ja siivilöi seos. Aseta jäähtymään.
Valmista taikina
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen
ja vatkaa jälleen. Lisää hiljalleen jauhoja taikinaan. Lisää lopuksi
aromi.
Hiero reunavuoka perunajuholla kauttaltaan ja aseta
leivinpaperin päälle pellille. Painele taikina reunoille ja pohjalle
mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa
noin 10-15min. Pohjan ei kuulu saada paljoa väriä mutta sen pitäisi näyttää
kuivalta. Jäähdytä pohjaa pellillä.
Kun pohja on jäähtynyt sulata melts napit mikrossa
kolmenkymmenen sekunnin välein sekoittaen jotta massa ei pala. Sekoita kokonaan
sulaneeseen meltsiin 1rkl ruokaöljyä. Sivele pohja sisäpuolelta sulalla
meltsillä.
Valmista täyte
Sekoita mascarpone ja mustikkasose keskenään kunnolla.
Lisää sokeria maun mukaan, mielummin liian vähän kuin liian paljon. Sekoita
lopuksi creamfix 1pss kerrallaan massaan. Siirrä massa pursotinpussiin ja
leikkaa päätyyn reikä. Pursota tasainen kerros massaa pohjan päälle. Tasoita
palettiveitsellä pinta.
Lopuksi lisää mustikat pintaan. Itse aloitin keskeltä ja
lähdin asettelemaan mustikat vieri viereen kunnes olin täyttänyt piirakan
kokonaan.
Kommentit
Lähetä kommentti