Kardemummapullat
Noin 36kpl
Taikina
2,5dl täysmaitoa
2,5dl vettä
1,5dl sokeria
1tl suolaa
50g hiivaa
2rkl Kardemummaa
10-14 dl vehnäjauhoja
50g sulatettua voita
Täyte
200g sulatettua voita
0,5dl hienoa ruokosokeria
3rkl kardemummaa
1-2rkl vehnäjauhoja.
Voiteluun
2 kananmunaa
Koristeluun
Ruokokidesokeria & kardemummaa
Tarvikkeet
Lämmitä nesteet kattilassa noin kädenlämpöiseksi. Lisää
sokeri, suola ja kardemumma. Murusta joukkoon hiiva. Lisää pari desiä jauhoja.
Sekoita tasaiseksi ja anna kohota liinan alla noin 15 min.
Hetken levon jälkeen lisää pari desiä kerrallaan jauhoja.
Anna taikinan nesteen imeytyä jauhoihin aina hetki ennen kuin lisäät jauhoja.
Käytä mahdollisimman vähän jauhoja jotta pullista tulee pehmoisia. Anna
taikinan nousta liinan 45-60min.
Tässä välissä voit tehdä täytteen. Sulata voi ja sekoita
siihen muut aineet paitsi jauhot. Lisää pieni määrä jauhoja kerrallaan jotta
saat aikaiseksi tahmaisen massan.
Kuumenna uuni 225c asteeseen
Valmistele muffinipelti paperisilla muffinivuoilla.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle.
Kauli taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Levitä täyte pullataikinan päälle palettiveitsen avulla. Jättäen pidemmän sivun
reunoille noin sentti puhdasta taikinaa.
Rullaa taikina tiiviisti pitkulaksi ja ”sido kiinni”
puhtaalla taikinatreunalla.
Leikkaa pitkulasta noin 1-1,5cm paksuja suikaleita. Ota
suikaleesta molemmin käsin päädyistä kiinni ja kieritä taikinaa. Solmi solmuksi
ja tiputa muffinivuokaan pellille.
Sivele pullien pintaan kananmunaa ja ripottele päälle
kardemummaa ja sokeria.
Anna pullien nousta vielä noin 10min pellillä tai
leivinpöydällä ennen paistoa.
Paista pullia 10-12 minuuttia uunin keskitasolla kunnes
ovat kauniin kullan ruskeita.
Kommentit
Lähetä kommentti