Raparperi -mansikka pavlova
Marenkipohja
6 valkuaista
4dl makutomusokeria
3tl perunajauhoja
2/3tl cream of tartar
Raparperihilloke
3dl kuutioitua raparperiä
0,5dl sokeria
2rkl vettä
Mousse
2dl Raparperihilloke
1 Flora kuohu
1pss creamfix
2tl vaniljamakutomusokeria
500g Mansikoita
Tärkeätä marengin teossa on puhtaat välineet sekä se että
keltuaista ei pääse yhtään joukkoon.
Vatkaa valkuaiset kulhossa kuohkeaksi valkoiseksi
vaahdoksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää valkuaisvaahtoon kolmessa
erässä välillä kovasti vatkaten. Marenki on valmista kun vatkaimeen muotoutuu
teräviä muodossaan pysyviä piikkejä jos nostat vatkaimen. Pursota pohjat
haluamasi muotoon. Tässä on pursotettu pelkällä pussilla joten pussinpää on leikattu viistoon.
Kuivata marenkia uunissa 80-100c asteessa noin 2 tuntia.
Marenki on valmis kun se irtoaa leivinpaperista. Anna marengin jäähtyä
kunnolla.
Sillävälin kun paistat marenkia tee raparperihilloke.
Leikkaa kuorittu raparperi kuutioksi ja siirrä kattilaan.
Lisää sokeri ja vesi ja kiehauta muutamia minuutteja. Siirrä toiseen astiaan
jäähtymään. Kun hilloke ja pohjat ovat jäähtyneet kunnolla voit tehdä moussen.
Vatkaa kuohu vaahdoksi ja lisää siihen creamfix. Lisää
raparperihilloke ja maista. Lisää tarvittaessa makutomusokeria mutta muista
että pohja on hyvin makea joten jätä mielummin täyte happamaksi.
Kokoa pavlova tarjoilualustalle. ”Liimaa pohja kiinni”
pienellä tilkalla moussea. Täytä sitten puolella raprperimoussesta ja puolella
mansikoista. Tee samoin päällimäisen kerroksen kanssa ja koristele.
Suosittelen kokoamaan pavlovan juuri ennen tarjoiluhetkeä.
Marenki ei viihdy jääkaapissa eikä kosteassa vaan muuttuu sitkeäksi ja
sulaa.
Vinkki!
Twistiä tähän reseptiin saat helposti vaihtamalla
makutomusokeria esim mango-passioniksi ja muuttamalla täytetteeseen pursitettu
passionhedelmää sekä mansikat vaikka mango kuutioiksi!
Kommentit
Lähetä kommentti