Mansikka-raparperi pavlova


Raparperi -mansikka pavlova

Marenkipohja
6 valkuaista
4dl makutomusokeria
3tl perunajauhoja

Raparperihilloke
3dl kuutioitua raparperiä
0,5dl sokeria
2rkl vettä

Mousse 
2dl Raparperihilloke 
1 Flora kuohu
1pss creamfix
2tl vaniljamakutomusokeria

 500g Mansikoita 

Tärkeätä marengin teossa on puhtaat välineet sekä se että keltuaista ei pääse yhtään joukkoon.
Vatkaa valkuaiset kulhossa kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää valkuaisvaahtoon kolmessa erässä välillä kovasti vatkaten. Marenki on valmista kun vatkaimeen muotoutuu teräviä muodossaan pysyviä piikkejä jos nostat vatkaimen. Pursota pohjat haluamasi muotoon. Tässä on pursotettu pelkällä pussilla joten pussinpää on leikattu viistoon.

Kuivata marenkia uunissa 80-100c asteessa noin 2 tuntia. Marenki on valmis kun se irtoaa leivinpaperista. Anna marengin jäähtyä kunnolla. 

Sillävälin kun paistat marenkia tee raparperihilloke.
Leikkaa kuorittu raparperi kuutioksi ja siirrä kattilaan. Lisää sokeri ja vesi ja kiehauta muutamia minuutteja. Siirrä toiseen astiaan jäähtymään. Kun hilloke ja pohjat ovat jäähtyneet kunnolla voit tehdä moussen.

Vatkaa kuohu vaahdoksi ja lisää siihen creamfix. Lisää raparperihilloke ja maista. Lisää tarvittaessa makutomusokeria mutta muista että pohja on hyvin makea joten jätä mielummin täyte happamaksi. 
Kokoa pavlova tarjoilualustalle. ”Liimaa pohja kiinni” pienellä tilkalla moussea. Täytä sitten puolella raprperimoussesta ja puolella mansikoista. Tee samoin päällimäisen kerroksen kanssa ja koristele. 
Suosittelen kokoamaan pavlovan juuri ennen tarjoiluhetkeä. Marenki ei viihdy jääkaapissa eikä kosteassa vaan muuttuu sitkeäksi ja sulaa. 

Vinkki!
Twistiä tähän reseptiin saat helposti vaihtamalla makutomusokeria esim mango-passioniksi ja muuttamalla täytetteeseen pursitettu passionhedelmää sekä mansikat vaikka mango kuutioiksi! 


Kommentit