Ketogeenisen ruokavalion mustikkapiirakka


 Tämä ketogeeniseen ruokavalioon soveltuva mustikkapiirakka on supermehevä ja herkullinen.

Mustikkapiirakka

pohja:
100g voita
3/4dl karppisokeria/erytritolia
1 muna
2dl mantelijauhetta
0,5dl kookosjauhoja
3/4tl leivinjauhetta
0,5tl psylliumjauhetta

täyte:
250-300g smetanaa
1 muna
0,5dl karppisokeria/erytritolia
200g pakastemustikoita
koristeeksi tuoreita mustikoita kourallinen

Sulata voi. Vatkaa joukkoon vispilällä makeuttaja ja muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan sekoittaen hyvin. Voitele piirakkavuoka (halk. noin 26cm) ja painele/levitä taikina vuoan pohjalle ja hiukan reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään (makeuttaja, muna ja smetana).
Kaada taikinan päälle pussillinen pakastemustikoita (200g) ja kaada niiden päälle smetanaseos.
Paista 175 asteessa noin 25-35 minuuttia. 
Reunat tuppaavat helposti tummumaan, joten voit puolessa välissä paistoa peittää vuoan foliolla.

Ota kypsä piirakka uunista ja anna sen jäähtyä kokonaan. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä oltuaan kylmässä.

Piirakasta tulee 8 palaa, jossa yhdessä palassa makrot ovat noin HH 4,5g, proteiini 5,7g, rasva 27,7g. Energiaa palasessa on noin 297 kcal.

Kommentit