Paahdettu valkosuklaa - puolukkamoussekakku


 

Paahdettu valkosuklaa- puolukkamoussekakku

 

Valkosuklaaganache

400g valkosuklaata

4dl kuohukermaa

 

Puolukkasose 

600g puolukkaa (pakaste)

1,5dl sokeria

 

Puolukkamousse

300g philadelphia tuorejuustoa

2,5-3dl puolukkasosetta

2pss creamfix jauhetta

 

Puolukka-kaura keksi

50g sulatettua voita

0,5dl velvet vanilla tomusokeria

1dl vehnäjauhoja

2dl kaurahiutaleita

0,5dl puolukkasosetta

 

Kirkas puolukka kiille

5 dr oetker nautaliivatetta

0,75 dl puolukkamehua

1,5dl sokeria

0,5dl glukoosisiirappia

0,5dl kondensoitua maitoa

100g valkosuklaata

Progelpunainen pastaväri

 

 

PavoniAcanto vuoka tai muu 1.25L silikoninen vuoka.

Palettiveitsi

Lämpömittari

Jäähdytys ritilä

 

Valkosuklaaganache

Paahda valkosuklaa uunissa 175C noin 5-7minuuttia. Siirrä valkosuklaa lämpöä kestävään kulhoon. Mieluiten lasiseen kulhoon. Kiehauta kuohukerma ja kaada valkosuklaan päälle. Anna seistä viitisen minuuttia ja sekoita. Anna taas seitä ja sekoita hetken kuluttua uudelleen. Toista kunnes valkosuklaa on kokonaan sulanut. Mikäli ganacheen jää hieman palasia suosittelen siivilöimään seoksen ennen jääkkaappiin siirtämistä. 

 

Painele puolukoista siivilän läpi kevyesti mehua kulhoon ja siirrä jääkaappiin kiillettä varten odottamaan.

 

Soseuta puolukat mahdollisimman sileäksi esimerkiksi sauvasekoittimella.

Purista puolukkasose hienon siivilän läpi kattilaan jotta kuoret jäävät pois. 

Lisää sokeri ja kiehauta. Siirrä toiseen astiaan jäähtymään.

 

Kun valkosuklaaganache on kokonaan jäähtynyt voit vatkata sen ilmavaksi. Painele sitten vuoan pohjalle ja reunoille tiiviisti esimerkiksi palettiveitsen avulla.

Siirrä vuoka jääkkaappiin odottamaan puolukkamoussen valmistumista.

 

Vatkaa käsin puolukkasose ja tuorejuusto sekaisin sileäksi massaksi. Lisää creamfix ja vatkaa sileäksi. Lusikoi täyte vuokaan ja taputtele vuokaa pöytää vasten poistaaksesi ilmakuplat. Siirrä kakku jääkaappiin

 

Leivo sitten pohja

Sulata voi ja sekoita siihen tomusokeri kunnolla. Lisöä puolukkasose ja sekoita tasaiseksi. Lisää muut ainekset ja työstä taikinaksi. Levitä leivinpaperille pellin päälle noin 10*20cm levyksi. Paista uunin keskitasolla 175C asteessa noin 10 minuuttia. 

Leikkaa pohjasta sopivan kokoinen levy heti uunista oton jälkeen. 

Anna keksin jäähtyä ja laita sitten moussen päälle vuokaan. Painele keksi mousseen kiinni ja kääri vuoka kelmuun.

 

Pakasta kakkua vähintään 4 tuntia ennen kiilteen tekemistä.

 

Tee kiille.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Rouhi valkosuklaa lämpöä kestävään astiaan.

Sekoita kattilaan puolukkamehu, sokeri ja glukoosisiirappi. Kiehauta 105 asteiseksi ja lisää kondensoitu maito. Lisää liivatteet ja kaada valkosuklaan päälle. Anna seistä viitisen minuuttia ja sekoita. Toista kunnes valkosuklaa on kokonaan sekoittunut massaan. Lisää väriaine tippa kerrallaan kunnes olet tyytyväinen väriin. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä noin 35 asteiseksi. 

 

Sillä välin voit irroittaa kakun vuoasta mutta siirrä takaisin pakkaseen kunnes olet valmis kiilteen kaatamiseen jotta kakku pysyy jäisenä.

 

Kiilteen kaatamista varten tarvitset ritilän ja sen alle sopivan syvän alustan, esimerkiksi uunipellin. 

 

Kun kiille on jäähtynyt siirrä kakku ritilän päälle. Ja kaada kiille kakun päälle jotta saat kun peitettyä kauttaaltaan kiilteellä. Koristele kakku esimerkiksi puolukoilla ja syötävällä hopealla

Anna kakun valua hetki ritilällä ja siirrä sitten tarjoiluastialle palettiveitsen avulla. Siirrä kakku jääkaappiin odottamaan tarjoilua. 




Kommentit