Paahdettu
valkosuklaa- puolukkamoussekakku
Valkosuklaaganache
400g
valkosuklaata
4dl
kuohukermaa
Puolukkasose
600g
puolukkaa (pakaste)
1,5dl
sokeria
Puolukkamousse
300g
philadelphia tuorejuustoa
2,5-3dl
puolukkasosetta
2pss
creamfix jauhetta
Puolukka-kaura
keksi
50g
sulatettua voita
0,5dl
velvet vanilla tomusokeria
1dl
vehnäjauhoja
2dl
kaurahiutaleita
0,5dl
puolukkasosetta
Kirkas
puolukka kiille
5 dr
oetker nautaliivatetta
0,75
dl puolukkamehua
1,5dl
sokeria
0,5dl
glukoosisiirappia
0,5dl
kondensoitua maitoa
100g
valkosuklaata
PavoniAcanto vuoka tai muu 1.25L silikoninen vuoka.
Palettiveitsi
Lämpömittari
Jäähdytys
ritilä
Valkosuklaaganache
Paahda
valkosuklaa uunissa 175C noin 5-7minuuttia. Siirrä valkosuklaa lämpöä kestävään
kulhoon. Mieluiten lasiseen kulhoon. Kiehauta kuohukerma ja kaada valkosuklaan
päälle. Anna seistä viitisen minuuttia ja sekoita. Anna taas seitä ja sekoita
hetken kuluttua uudelleen. Toista kunnes valkosuklaa on kokonaan sulanut.
Mikäli ganacheen jää hieman palasia suosittelen siivilöimään seoksen ennen
jääkkaappiin siirtämistä.
Painele
puolukoista siivilän läpi kevyesti mehua kulhoon ja siirrä jääkaappiin
kiillettä varten odottamaan.
Soseuta
puolukat mahdollisimman sileäksi esimerkiksi sauvasekoittimella.
Purista
puolukkasose hienon siivilän läpi kattilaan jotta kuoret jäävät pois.
Lisää
sokeri ja kiehauta. Siirrä toiseen astiaan jäähtymään.
Kun
valkosuklaaganache on kokonaan jäähtynyt voit vatkata sen ilmavaksi. Painele
sitten vuoan pohjalle ja reunoille tiiviisti esimerkiksi palettiveitsen avulla.
Siirrä
vuoka jääkkaappiin odottamaan puolukkamoussen valmistumista.
Vatkaa
käsin puolukkasose ja tuorejuusto sekaisin sileäksi massaksi. Lisää creamfix ja
vatkaa sileäksi. Lusikoi täyte vuokaan ja taputtele vuokaa pöytää vasten
poistaaksesi ilmakuplat. Siirrä kakku jääkaappiin
Leivo
sitten pohja
Sulata
voi ja sekoita siihen tomusokeri kunnolla. Lisöä puolukkasose ja sekoita
tasaiseksi. Lisää muut ainekset ja työstä taikinaksi. Levitä leivinpaperille
pellin päälle noin 10*20cm levyksi. Paista uunin keskitasolla 175C asteessa
noin 10 minuuttia.
Leikkaa
pohjasta sopivan kokoinen levy heti uunista oton jälkeen.
Anna
keksin jäähtyä ja laita sitten moussen päälle vuokaan. Painele keksi mousseen
kiinni ja kääri vuoka kelmuun.
Pakasta
kakkua vähintään 4 tuntia ennen kiilteen tekemistä.
Tee
kiille.
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Rouhi valkosuklaa lämpöä kestävään
astiaan.
Sekoita
kattilaan puolukkamehu, sokeri ja glukoosisiirappi. Kiehauta 105 asteiseksi ja
lisää kondensoitu maito. Lisää liivatteet ja kaada valkosuklaan päälle. Anna
seistä viitisen minuuttia ja sekoita. Toista kunnes valkosuklaa on kokonaan
sekoittunut massaan. Lisää väriaine tippa kerrallaan kunnes olet tyytyväinen
väriin. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä noin 35 asteiseksi.
Sillä
välin voit irroittaa kakun vuoasta mutta siirrä takaisin pakkaseen kunnes olet
valmis kiilteen kaatamiseen jotta kakku pysyy jäisenä.
Kiilteen
kaatamista varten tarvitset ritilän ja sen alle sopivan syvän alustan,
esimerkiksi uunipellin.
Kun
kiille on jäähtynyt siirrä kakku ritilän päälle. Ja kaada kiille kakun päälle
jotta saat kun peitettyä kauttaaltaan kiilteellä. Koristele kakku esimerkiksi
puolukoilla ja syötävällä hopealla.
Anna
kakun valua hetki ritilällä ja siirrä sitten tarjoiluastialle palettiveitsen
avulla. Siirrä kakku jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti