Kurpitsakakku
(porkkanakakku)
150g
pehmeää voita
2dl
fariinisokeri
1dl
öljyä
5dl
porkkana raastetta
2tl
kanelia
1tl
piparkakkumaustetta
1tl
vaniljauutetta
1tl
kardemumma
4
kananmunaa
1dl
perunajauhoja
2dl
vehnäjauhoja
1tl
leivinjauhetta
1tl
soodaa
1dl
piimää
Kreemi
200g
voita huoneenlämpöistä
2dl
tomusokeri vanilla fudge
1pss
creamfix
150g
philadelphia tuorejuustoa huoneenlämpöistä
Progelorange pastaväri
Progel
gooseberry pastaväri
Raasta porkkanat. Voitele ja jauhoita kakkuvuoka
Lämmitä
uuni 175 asteeseen.
Vatkaa
pehmeä voi ja sokeri. Lisää öljy hitaasti koko ajan vatkaten. Lisää kananmunat
yksitellen. Lisää mausteet.
Lisää
taikinaan porkkanaraaste. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä sooda keskenään.
Lisää jauhoseos taikinaan nuolijalla käännellen. Lisää viimeiseksi piimä ja
sekoita tasaiseksi.
Jaa
taikina kahteen osaan ja kaada toinen niistä vuokaan. Paista kakkuja uunin
keskitasolla 175 asteessa noin 20min kunnes kakku on kypsä.
Anna
kakun jäähtyä hetki vuassa ja kumoa. Puhdista vuoka ja voitele sekä jauhoita se
uudestaan. Kaada loppu taikina vuokaan ja paista.
Anna
kakkujen käähtyä kunnolla ennen kuin aloitat kreemin teon.
Muotoile
kakkuja kevyesti veitsellä syventämällä uria jotta saat siitä enemmän kurpitsan
muotoisen.
Kuorrute
Vatkaa
huoneenlämpöinen voi valkoiseksi ja ilmavaksi. Siivilöi joukkoon vanilla fudge
tomusokeri ja creamfix vatkaa sekaisin. Aloita pienellä nopeudella jotta et
pöllytä tomusokeria. Lisää vauhtia kun sokeri on sekoittunut massaan ja vatkaa
pari minuuttia täydellä teholla.
Vatkaa
joukkoon tuorejuusto.
Ota
osa kreemistä sivuun noin 1,5dl ja värjää se vihreällä värillä.
Värjaa
loppu kuorrute oranssiksi.
Sivele
kakkujen pintaan ohut kerros kreemiä. Ja toisen kakun päälle noin 1cm paksu
kerros kreemiä täytteeksi. Siirrä kakut jääkaappiin ja anna kreemin
jähmettyä.
Kun
kreemi on jähmettynyt laita toinen kakku päälle ja sivele pintaan toinen,
paksumpi kerros kreemiä. Muotoile kreemiä kakun pintaan kurpitsan muotoiseksi.
Mielestäni tämä oli helpoin tehdä palalla reunakalvoa jonka kulmat leikkasin
pyöreäksi.
Anna
kakun jähmettyä hetki jääkaapissa, voit sillä välin tehdä sokerimassasta
silmät, nenän ja suun. Kaulitse massa kaulinta-alustalla ohueksi. Leikkaa
massasta haluamasi muotoiset osat ja painele ne kreemiin kakun pintaan. Liimaa
tässä ei tarvita sillä kreemi hoitaa sen asian jähmettyessään.
Kommentit
Lähetä kommentti