Kurpitsakakku


Kurpitsakakku (porkkanakakku)

 

150g pehmeää voita

2dl fariinisokeri

1dl öljyä

5dl porkkana raastetta

2tl kanelia

1tl piparkakkumaustetta

1tl vaniljauutetta 

1tl kardemumma

4 kananmunaa

1dl perunajauhoja 

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl soodaa

1dl piimää

 

Kreemi

200g voita huoneenlämpöistä

2dl tomusokeri vanilla fudge

1pss creamfix

150g philadelphia tuorejuustoa huoneenlämpöistä

Progelorange  pastaväri

Progel gooseberry pastaväri


  

Raasta porkkanat. Voitele ja jauhoita kakkuvuoka

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää öljy hitaasti koko ajan vatkaten. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää mausteet.

Lisää taikinaan porkkanaraaste. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan nuolijalla käännellen. Lisää viimeiseksi piimä ja sekoita tasaiseksi.

 

Jaa taikina kahteen osaan ja kaada toinen niistä vuokaan. Paista kakkuja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20min kunnes kakku on kypsä.

Anna kakun jäähtyä hetki vuassa ja kumoa. Puhdista vuoka ja voitele sekä jauhoita se uudestaan. Kaada loppu taikina vuokaan ja paista. 

 

Anna kakkujen käähtyä kunnolla ennen kuin aloitat kreemin teon.

Muotoile kakkuja kevyesti veitsellä syventämällä uria jotta saat siitä enemmän kurpitsan muotoisen.

 

Kuorrute

Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi ja ilmavaksi. Siivilöi joukkoon vanilla fudge tomusokeri ja creamfix vatkaa sekaisin. Aloita pienellä nopeudella jotta et pöllytä tomusokeria. Lisää vauhtia kun sokeri on sekoittunut massaan ja vatkaa pari minuuttia täydellä teholla. 

Vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Ota osa kreemistä sivuun noin 1,5dl ja värjää se vihreällä värillä. 

Värjaa loppu kuorrute oranssiksi. 

Sivele kakkujen pintaan ohut kerros kreemiä. Ja toisen kakun päälle noin 1cm paksu kerros kreemiä täytteeksi. Siirrä kakut jääkaappiin ja anna kreemin jähmettyä. 

Kun kreemi on jähmettynyt laita toinen kakku päälle ja sivele pintaan toinen, paksumpi kerros kreemiä. Muotoile kreemiä kakun pintaan kurpitsan muotoiseksi. Mielestäni tämä oli helpoin tehdä palalla reunakalvoa jonka kulmat leikkasin pyöreäksi. 

Anna kakun jähmettyä hetki jääkaapissa, voit sillä välin tehdä sokerimassasta silmät, nenän ja suun. Kaulitse massa kaulinta-alustalla ohueksi. Leikkaa massasta haluamasi muotoiset osat ja painele ne kreemiin kakun pintaan. Liimaa tässä ei tarvita sillä kreemi hoitaa sen asian jähmettyessään. 

Lopuksi pursota kakun keskelle kurpitsan varsi ja lehti koristeeksi. Siirrä taas kakku jääkaappiin ja anna jähmettyä. Maalaa sitten pinnasta elävämpi sekoittelemalla eri värejä. Ohenna pastavärejä alkoholilla joka haihtuu kakun pinnasta.  

Kommentit