Jouluinen glögijuustokakku ketogeeniseen ruokavalioon
Pohja:
1 dl mantelijauho
0,5 dl kookosjauho
30g voita
Sekoita jauhot keskenään ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja levitä reuna- tai irtopohjavuoan pohjalle (halk. noin 20cm).
Laita hetkeksi
kylmään.
Täyte:
2 dl vispikerma
200g maustamaton tuorejuusto
250g mascarpone
3 tl erytroli
5 tl stevia (jauhe)
1 tl piparkakkumauste
1 tl jauhettu kaneli
0,5tl kardemummaa
vaniljauute
2 rkl sokeroimaton glögi
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto
ja mascarpone. Lisää joukkoon makeutusaineet sekä mausteet, tarvittaessa lisää
makeutusta oman maun mukaan.
Laita liivatejauhe turpoamaan hetkeksi viileään glögiin ja
kuumenna sen jälkeen mikrossa niin että liivate on kokonaan sulanut (pakkauksen
ohjeen mukaisesti). Sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin
vatkaten.
Kaada täyte tasaisesti vuokaan pohjan päälle ja laita
jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
Kiille:
1 tl liivatejauhetta
1rkl sokeroimaton glögi (liivatejauheen sulatukseen)
1 dl sokeroimaton glögi
Kun kakku on pinnaltaan hyytynyt voit tehdä päälle kiilteen.
Laita liivatejauhe turpoamaan ruokalusikalliseen glögiä hetkeksi ja kuumenna
mikrossa kunnes liivate sulanut kokonaan. Sekoita liivateseos desilitraan
glögiä ja kaada se varovasti hyytyneen kakun pinnan päälle.
Jäähdytä juustokakkua jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia
(yhteensä 4 tuntia) tai yön yli.
Irrota kakku varoen vuoasta kun se on täysin hyytynyt ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi murskatulla piparkakulla, timjamin oksilla tai kanelitangoilla.
1 annos sisältää noin:
324 kcal
proteiini 6,3g
Hiilihydraatit 4,2g
(ravintokuitu 1,5g ja sokerit 1,9g)
Rasva 31,2g
(tyydyttyneet rasvat 16,6g, kertatyydyttymättömät rasvahapot
0,6g)
Kommentit
Lähetä kommentti