Glögijuustokakku (keto)

Jouluinen glögijuustokakku ketogeeniseen ruokavalioon

Pohja:

1 dl mantelijauho

0,5 dl kookosjauho

30g voita 

Sekoita jauhot keskenään ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja levitä reuna- tai irtopohjavuoan pohjalle (halk. noin 20cm). 

Laita hetkeksi kylmään.

 

Täyte:

2 dl vispikerma

200g maustamaton tuorejuusto

250g mascarpone

3 tl erytroli

5 tl stevia (jauhe)

1 tl piparkakkumauste

1 tl jauhettu kaneli

0,5tl kardemummaa

vaniljauute

2 tl Dr Oetker liivatejauhe

2 rkl sokeroimaton glögi

 

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja mascarpone. Lisää joukkoon makeutusaineet sekä mausteet, tarvittaessa lisää makeutusta oman maun mukaan.

Laita liivatejauhe turpoamaan hetkeksi viileään glögiin ja kuumenna sen jälkeen mikrossa niin että liivate on kokonaan sulanut (pakkauksen ohjeen mukaisesti). Sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin vatkaten.

Kaada täyte tasaisesti vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

 

Kiille:

1 tl liivatejauhetta

1rkl sokeroimaton glögi (liivatejauheen sulatukseen)

1 dl sokeroimaton glögi

 

Kun kakku on pinnaltaan hyytynyt voit tehdä päälle kiilteen. Laita liivatejauhe turpoamaan ruokalusikalliseen glögiä hetkeksi ja kuumenna mikrossa kunnes liivate sulanut kokonaan. Sekoita liivateseos desilitraan glögiä ja kaada se varovasti hyytyneen kakun pinnan päälle.

Jäähdytä juustokakkua jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia (yhteensä 4 tuntia) tai yön yli.

 

Irrota kakku varoen vuoasta kun se on täysin hyytynyt ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi murskatulla piparkakulla, timjamin oksilla tai kanelitangoilla.

1 annos sisältää noin:

324 kcal

proteiini 6,3g

Hiilihydraatit 4,2g

(ravintokuitu 1,5g ja sokerit 1,9g)

Rasva 31,2g

(tyydyttyneet rasvat 16,6g, kertatyydyttymättömät rasvahapot 0,6g)



 

Kommentit