Tämä vadelmapiiras on vegaaninen ja soveltuu vähähiilihydraattiselle sekä ketogeeniselle ruokavaliolle myös.
Vadelmapiiras
12 palaa
pohja:
2dl mantelijauhoja
1dl kookosjauhoa
50g vegaaneille soveltuvaa margariinia
täyte:
200g vadelma (keitetty ja paseerattu)
150g banaania
200g kookoskermaa
2tl Stevia makeutusainetta
2tl agar-jauhetta
koristeeksi marjoja, kookoshiutaleita ja vadelmarouhetta
Sulata margariini ja sekoita se jauhoihin. Painele seos irtopohjaisen piirakkavuoan (24cm)reunoille sekä pohjaan. Laita jääkaapiin täytteen teon ajaksi kovettumaan.
Keitä pakastevadelmat ja paseeraa ne (poista siemenet).
Soseuta banaani haarukalla.
Laita kattilaan vadelmapyre, banaanisose, kookoskerma, Stevia sekä agarjauhe. Keitä 1 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Seos paksuuntuu hetkessä.
Kaada paksuhko seos vielä siivilän läpi, jotta siitä tulee mahdollisimman sileää.
Kaada sitten se piirakkapohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä parisen tuntia.
Koristele haluamallasi raikkailla marjoilla ja kookoshiutaleilla.
Kommentit
Lähetä kommentti