Munkkitaikina
2,5dl
täysmaito
2,5dl
vesi
1dl
sokeria
1tl
suola
2pss
kuivahiiva
Noin
800g vehnäjauhoja
100g
voita
Öljyä uppopaistamiseen
Lämmitä
nesteet noin 41 asteiseksi.
Sekoita
nesteeseen sokeri ja suola.
Sekoita
kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita se taikinaan.
Lisää taikinaan jauhoja vähän kerrallaan kunnes taikina tuntuu irtoavan kulhon reunoilta. Itse vaivaan taikinan käsin mutta onnistuu myös koneella. Lämmitä voita mikrossa kunnes se on pehmeää.
Vaivaa
pehmeä voi taikinaan. Jätä taikina nousemaan noin puoleksi tunniksi liinalla
peitettynä.
Kauli
taikina noin 1-2cm paksuksi levyksi jauhotetulla pöydällä.
Ota taikinasta muotilla haluamasi muotoisia munkkeja. Donitsi-muotilla saat tasakokoiset rinkulat.
Anna rinkuloiden vielä kohota liinan alla puolisen tuntia.
Kuumenna öljy ja paista munkit kypsiksi. Ole varovainen kuuman öljyn kanssa.
Kun munkit ovat jäähtyneet, voit kuorruttaa ne erilaisilla kuorrutteilla (salmiakki, kinuski, suklaa).
Salmikkikuorrute
2/3
osaa pussista Hopeatoffeeta
0,75dl
kermaa
Kuumenna
seosta liedellä keskilämmöllä kunnes seos sulaa yhteen. Sekoittele seosta
kuumentaessa.
Dippaa
donitsit ja koristele heti dippauksen jälkeen.
Munkit reiät voi paistaa minimunkeiksi. Ja niitä voi dippailla kuorrutteissa.
Kinuskikuorrute
2dl
kerma
1dl
fariinisokeri
1dl
sokeri
0,5tl
suola
50 g
voi
0,5dl
callebaut valkosuklaa
Sekoita
kaikki paitsi valkosuklaa kattilassa ja anna seoksen kiehua ja sakeutua (noin
5-10min) keittoaika riippuu monesta tekijästä kuten kattilan materiaalista ja
koosta.
Laita
valkosuklaa lämmön kestävään kulhoon ja kaada kinuski valkosuklaan päälle. Anna
seoksen seistä noin 5min ja sekoittele sen jälkeen tasaiseksi.
Kommentit
Lähetä kommentti