torstai 5. elokuuta 2021

Gold jäätelöt


 Gold jätskit

Kinuski

1,5dl fariinisokeria

2dl kuohukermaa

0,5tl suolaa

 

Jäätelömassa

2 flora kuohua

0,5 prk kondensoitua maitoa

Puolet kinuskista (ohje yllä)

 

Kuorrute

4dl Callebaut gold suklaata 

1dl keksimuruja (kantola murokeksi) 

 

Silikoninen muotti

 

Keitä kinuski hiemman paksummaksi miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä.

 

Vatkaa kuohu ja lisää siihen kondensoitu maito. Lisää noin puolet kinuskikastikkeesta ja vatkaa sekaisin. 

 

Kaada jäätelömassa vuokiin ja lisää niihin puikot. Voit käyttää loppukinuskin tässä vaiheessa ja marmoroida jäätelöt! Lusikoi siis hieman kinuskia sekaan ja sekoita kevyesti vaikka coctailtikulla. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia ennen kuorrutusta! 

 

Kuorrutusta varten sulata suklaa. Sekoita siihen öljy ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon keksimurut ja dippaile puikot siihen! 

 

Vinkki, mielestäni on helpointa dipata puikot korkeaan lasiin ja sitten antaa hetken olla leivinpaperin päällä ennen kuin siirtää takaisin pakkaseen! 

 

Tästä reseptistä saisit noin viisi muottia tehtyä eli aika monta puikkoa! Mutta loput voit myös hyvin kaataa vaikka leipävuokaan ja tarjoilla siitä haluamallasi tavalla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti