Kinuski
1,5dl fariinisokeria
2dl kuohukermaa
0,5tl suolaa
Jäätelömassa
2 flora kuohua
0,5 prk kondensoitua maitoa
Puolet kinuskista (ohje yllä)
Kuorrute
1dl keksimuruja (kantola murokeksi)
Keitä kinuski hiemman paksummaksi miedolla lämmöllä ja anna
jäähtyä.
Vatkaa kuohu ja lisää siihen kondensoitu maito. Lisää noin puolet
kinuskikastikkeesta ja vatkaa sekaisin.
Kaada jäätelömassa vuokiin ja lisää niihin puikot. Voit käyttää
loppukinuskin tässä vaiheessa ja marmoroida jäätelöt! Lusikoi siis hieman
kinuskia sekaan ja sekoita kevyesti vaikka coctailtikulla. Anna jäätyä
vähintään neljä tuntia ennen kuorrutusta!
Kuorrutusta varten sulata suklaa. Sekoita siihen öljy ja anna
jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon keksimurut ja dippaile
puikot siihen!
Vinkki, mielestäni on helpointa dipata puikot korkeaan lasiin ja
sitten antaa hetken olla leivinpaperin päällä ennen kuin siirtää takaisin
pakkaseen!
Kommentit
Lähetä kommentti